Resa under en pandemi

Att resa under en pandemi (Uppdaterad 8 december 2021)

Kan man resa utomlands fast det råder en pandemi i världen? 
Vi ska nog räkna med att vi måste leva med pandemin under en lång tid framöver. Många längtar efter att få resa utomlands och vårt jobb är att se till att våra kunder kan fortsätta att resa till exotiska resmål på ett säkert sätt. Så svaret på frågan är att det självklart går att resa under pandemin. 

På Tour Pacific fokuserar vi just nu på resor till Indiska Oceanen där de flesta länderna nu är öppna för svenskar.

1. Det finns säkra och trygga flygvägar med bl.a. Qatar Airways och Emirates till Maldiverna, Seychellerna, Mauritius och Sri Lanka.
2. Alla som reser till dessa resmål måste vara friska och ska kunna visa upp ett negativt PCR-test som bevis
3. Det är krav på munskydd och avstånd under hela resekedjan
4. Många reseförsäkringar inkluderar även covidrelaterade kostnader, annars erbjuder vi komplett reseförsäkring med Gouda 

Vi har själva rest till Maldiverna ett flertal gånger det senaste halvåret och det mesta är som vanligt på hotellen. Det finns oftast inga krav att man som gäst har munskydd på hotellet och man har naturligt avstånd på sin ö, med stora privata ytor och alla måltider och aktiviteter sker utomhus i friska luften. Det är alltså ett säkert och tryggt resmål! På Mauritius, Seychellerna och Sri Lanka där man på ett annat sätt rör sig i samhället och kommer i kontakt med andra människor utanför hotellet så finns krav på munskydd. På hotellen finns dock inga krav på munskydd när man badar på stränderna, ligger vid poolen eller sitter i barer och restauranger.

Boka resan av en erfaren resespecialist!
Vi lever i en föränderlig värld och då kan du känna dig trygg med att vi som specialist på Indiska oceanen har full koll på vilka regler och restriktioner som gäller för just din resa. Vi ser till att du har rätt information gällande vilka dokument som ska fyllas i i förväg så att resan flyter på så smidigt som möjligt, därför ska du alltid vända dig till en specialist! 

Du är fullt försäkrad under hela resan!
Flera hemförsäkringar har giltiga reseförsäkringar även under en pandemi. Och vill du vara helt säker så erbjuder vi en fulltäckande reseförsäkring med Gouda. 

Vi anlitar pålitliga flygbolag
Vår vanligaste flygpartners är Qatar Airways och Emirates. De har upprätthållit flygförbindelser under hela pandemin. Risken att våra kunder skulle bli strandade på resmålet är mikroskopisk.

Tryggheten med en paketresa
När du köper flyg och hotell av samma leverantör så är du skyddad enligt paketreselagen. Vi som researrangör hjälper dig med allt som kan hända på resan, det är extra värdefullt i dessa tider!

Flexibla resevillkor
Skulle förutsättningar för resan förändras väsentligt så hjälper vi dig att boka om till annat datum. Vi har förstående hotellpartners som vill att du får en behaglig semester.

Vart kan man resa? 

Indiska Oceanen

Maldiverna: Har varit öppet för turism sedan 17 juli 2020, inget krav på vaccination eller PCR-test. 
Seychellerna: Öppnade för turister 25 mars 2021, inget krav på PCR-test om man är vaccinerad. 
Sri Lanka: Öppnade i januari 2021, inget krav på PCR-test om man är vaccinerad.
Mauritius: Öppnade 1 oktober med krav på vaccinering.

Australien: Öppnade februari 2022, restriktioner finns.
Nya Zeeland: Planerar att öppna 1 maj med restriktioner.

Söderhavet

Tahiti: Öppet för turism sedan 1 juni 2021. Flyg via Paris och Los Angeles. Krav på Antigen eller PCR-test och man ska vara vaccinerad.
Fiji: Öppnade för turism 1 december 2021. Flyg via USA, Singapore eller Tokyo. Krav på PCR-test och man ska vara vaccinerad.
Cooköarna: Planerar att öppna 1 maj med restriktioner.

at WillStrohl.Modules.OpenGraph.OpenGraphWriter.OpenGraphStream.Write(Byte[] buffer, Int32 offset, Int32 count)
END OF LOG