Mauritius öppnar åter för turister!

2021-07-14

Mauritius öppnar åter för turister!

Den 1 oktober  2021 öppnar Mauritius för turism igen efter att ha varit stängt i 1,5 år. Då räknar landet med att ha lyft alla restriktioner och turismen kan fungera som vanligt igen. Som vi har längtat!  Är du fullt vaccinerad så kan du åka hit redan från 15/7, kontakta oss på Tour Pacific så får du reda på exakt vad som gäller – vi har koll på alla möjligheter!

För att boosta turismen så erbjuder många hotell upp till 50% rabatt på boende för dig som bokar semesterresan nu i höst och vinter. 

Emirates sätter in fler avgångar från Stockholm i höst och mellan Dubai och Mauritius flyger man med luftens drottning – Airbus A380! Det enda flyget med bar ombord, för dig som reser i business och first class. 

Har du också längtat? Hör av dig till oss på Tour Pacific så skräddarsyr vi din Mauritiusresa!
 

UD:s generella avrådan gäller hela världen utanför EU, men följande undantag (uppdaterad 20 juli21)

1) Från och med den 8 juli 2021 hävs avrådan från icke nödvändiga resor för Armenien, Azerbajdzjan, Bosnien och Hercegovina, Brunei, Jordanien, Kanada, Kosovo, Moldavien, Montenegro, Qatar och Saudiarabien. Beslutet fattas mot bakgrund av att EU:s ministerråd lagt till dessa länder på den lista av länder och områden som undantas från inreseförbudet till EU. 

2) UD har i tidigare beslut hävt avrådan från icke nödvändiga resor till: Albanien, Andorra, Australien, Bulgarien, Cypern, Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Storbritannien och Nordirland, Grekland, Irland, Island, Israel, Italien, Japan, Kroatien, Lettland, Libanon, Liechtenstein, Litauen, Luxemburg, Malta, Monaco, Nederländerna, Nordmakedonien, Norge, Nya Zeeland, Polen, Portugal, Rumänien, Rwanda, San Marino, Schweiz, Serbien, Singapore, Sydkorea, Slovakien, Slovenien, Spanien, Tjeckien, Thailand, Tyskland, Ungern, USA, Vatikanstaten, Österrike samt Hongkong, Macao och Taiwan.

3) För de länder som inte omfattas av punkt 1 eller 2 ovan, är avrådan från icke nödvändiga resor fortfarande gällande till och med den 1 september 2021.

Således råder ej längre någon avrådan för resor till t ex Australien och Nya Zeeland för svenska medborgare. Däremot har dessa länder (och flertalet av övriga länder som UD gett grönt ljus till) fortfarande stängda gränser en bra bit in på 2022 så resande dit är ändå i nuläget inte möjligt. 

Nyhetsarkiv

{{ art.ArticleDate | date : 'yyyy-MM-dd'}}

{{art.Header}}
at WillStrohl.Modules.OpenGraph.OpenGraphWriter.OpenGraphStream.Write(Byte[] buffer, Int32 offset, Int32 count)
END OF LOG