Papua Nya Guinea och Vanuatu i Söderhavet nya resmål hos Tour Pacific - Reseblogg
Mytiska söderhavsnationer nyheter i vårt utbud

Mytiska söderhavsnationer nyheter i vårt utbud

Papua Nya Guinea och Vanuatu i Melanesien är nya spännande och unika resmål i vårt utbud. Du har chans att träffa representanter från deras turistbyråer på Visit Pacific i Malmö 25 feb.

Papua Nya Guinea - äventyr på riktigt

”Papua Nya Guinea är ett av världens mest mytiska och outforskade resmål med ett unikt djur- och naturliv med enorm artrikedom. Bland de otaliga rika kulturer man stöter på här finns t ex spännande stamfolken i högländerna med traditionellt målade ansikten och utsmyckade huvudbonader liksom den kärleksfulla befolkningen på Trobriandöarna” säger Nicolas Petersson, Tour Pacifics produktchef för Oceanien.S-papua-nya-guinea-b...

Vanuatu - exotiskt och annorlunda

Vanuatu är en önation med drygt 90-tal öar med dramatiskt natur med heta källor, aktiva vulkaner och tät vegetation ”säger Nicolas vidare. ”Här finns en egen särpräglad kultur, olika religiösa trosinriktningar med många kulturella ritualer. Dans, sång och musik har djupa rötter och en central roll i det dagliga livet”

L_Vanuatu_trying_the...
På Pentecost Island genomförs varje vår de mytomspunna mandomsproven när unga män dyker från drygt 20 meter höga torn byggda av material från regnskogen, en föregångare till dagens populära bungyjump. Vanuatu har också några av världens främsta dykvatten. Här ligger också världens största intakta skeppsvrak S/S President Coolidge från andra världskriget på ett djup av 20-60 meter som också lockar dykare.

PentecostIslandDiver...

”Båda länderna är utmärkta resmål att kombinera med Australien och vi erbjuder både skräddarsydda arrangemang och intressanta kryssningsexpeditioner till Papua Nya Guinea med True North Adventure Cruises och Coral Expeditions som utgår från Australien. Detta är resmål för den erfarna resenären som vill ha något mycket unikt och exotisk” säger Nicolas Petersson.

Se våra reseförslag till Papua Nya Guinea och Vanuatu

På resemässan Visit Pacific i Malmö den 25 februari som Tour Pacific arrangerar kommer båda länderna att representeras av sina respektive turistbyråer. I det omfattande föredragsprogrammet som erbjuds under dagen har Papua Nya Guinea kl 14.30 ”Papua Nya Guinea – uråldrig kultur och enastående natur” och Vanuatu kl 14.00 i ”Söderhavet och dess okända öar”, båda på engelska.

Läs mer om föredragsprogrammet här

Staffan Heimerson, den legendariska utrikesreportern som är anlitad till Visit Pacific, berättar också mer om Vanuatus intressanta historia kl 13.45 i ”Söderhavets upptäckare - från James Cook till Marlon Brando”.

Läs mer om Visit Pacific här

Dela

Du kanske också gillar

Posta en kommentar

at WillStrohl.Modules.OpenGraph.OpenGraphWriter.OpenGraphStream.Write(Byte[] buffer, Int32 offset, Int32 count)
END OF LOG