Resa till Maldiverna Centara Grand Maldives - Reseblogg
En drömresa vi gärna gör om!

En drömresa vi gärna gör om!

Vår omtyckte färdledare tillika vinkonnässör Håkan Nilsson, är vitt berest men föll pladask (bokstavligen!) för Maldiverna vid sitt första besök. Med magnifika dyk, hög servicenivå och jo, ett godkänt vinutbud planerar han att återvända till Centara Grand Resort igen.

maldives-07-signage-...

Här är Håkans berättelse:

"Maldiverna... bara jag tar på namnet så känns det helt overkligt. Något som man bara drömmer om och en plats som jag aldrig kommer att få uppleva. Man har sett massor av bilder, filmer och dokumentärer om detta paradis med kritvita stränder och ett liv under vattenytan som saknar motstycke.

Nu är det en dröm som gått i uppfyllelse att ha fått besöka det. Vissa belackare hade sagt att jag inte kommer att stå ut eftersom man går runt ön på tio minuter och det händer ingenting där?!

Så totalt fel folk kan ha och hade jag haft möjlighet att förlänga vistelsen med ännu en vecka hade detta varit mitt livs enklaste beslut. Jag hade gärna stannat!

Med hjälp av Tour Pacific fick jag och min fru Lis uppleva en helt fantastisk resa till Maldiverna och Centara Grand Resort.

Den 12:e december flög vi bekvämt med Qatar Airways från Köpenhamn till Doha. En flygning som tog sex timmar. Vi fick sedan halvspringa till nästa gate för att hinna med nästa flyg till Male på Maldiverna. Denna flight tog bara fyra timmar.ClubPool1000

Vi möttes av 27 graders värme och en representant som tog oss till den lilla inrikeshallen för att hjälpa till med nästa incheckning. Vi hann med en liten frukost innan nästa flyg på 25 minuter tog oss närmare slutmålet. Vi åkte sedan båt i ytterligare 25 minuter innan vi anlände till paradisön där Centara Grand Maldives ligger.

BEachSuite800

Beach Suiten var rymlig och bekväm inredd i härliga färger

Vi bodde under sju dygn i en fin strandvilla (kat. Beach Suite) På ön som man går runt på en kvart finns det Spa, sportcenter där man får låna kajaker, cykelbåtar eller snorkelutrustning. Vi blev uppgraderade till ”The Club” vilket inkluderar entré till deras gastronomiska avdelning där det varje kväll serveras en utsökt femrätters meny.

I övrigt fanns det thai-, italiensk- och en bufférestaurang. Man äter var man vill i detta all-inclusive paket. Drycker ingår även och det finns ett par barer med brett sortiment av internationella cocktails och andra spritdrycker om man så önskar. Vinlistorna inrymmer ett 20-tal viner av godkänd kvalitet.

Man bara beställer och njuter hela tiden och på ”Club” nivå ingick även två helflaskor valfri sprit att ha på rummet i den redan välfyllda minibaren!! Hur mycket hinner man dricka egentligen? (Vi avböjde detta erbjudande eftersom vi föredrog ett glas i någon av de fina barerna.)

maldives-azzuri-mare...

Stort utbud av läckra rätter i de tre temarestaurangerna

Vänligheten och proffsigheten är ett signum på ön och samtliga i personalen är oerhört pålästa och kan svara på vilka frågor som helst - hela tiden med ett brett och glatt leende. Något man inte alltid är bortskämd med i dessa tider. Med en personalstyrka på 300 man på denna lilla ö ser de till att du mår som bäst här!

När man på morgonen går ner för att doppa tårna i det 28 gradiga vattnet kommer en liten grupp av små revhajar simmande… och vad är det för speciellt med det? Jag imponerades!

Det ingår i vistelsen en 30 minuters massage varje dag i Spa-avdelningen och det är verkligen proffs som masserar. Lis tog även en lyxig ansiktsbehandling.MLERockingChairs800

Gäster med access till The Club har en egen exklusiv strand på ön

Själv återupptog jag min dykning efter tio år där det ingick tre dyk i vårt paket. Väldigt proffsiga instruktörer som var behjälpliga med tips och tyckte att jag första skulle utföra en ”refreshment” eftersom jag säkert glömt många moment i dykningen. Jag tackar särskilt för denna uppmaning som gjorde att jag kände mig väldigt mycket tryggare i vattnet!

Jag dök varje dag på ett djup av 18 meter. Vi simmade bland hajar, sköldpaddor, rockor, muränor, miljontals färgsprakande korallfiskar där Nemo och hans vänner gjorde stort intryck på mig.

En dag åkte vi på en snorkeltur i fyra timmar för att hitta valhaj, som lär finnas i denna del av Maldiverna. Man tog ner förhoppningarna något och gav oss chansen 50/50 att vi skulle stöta på denna havets gigant.

Vi var inte ensamma på denna jakt efter valhaj utan ett koppel av båtar i olika storlekar följdes åt till den plats där dessa valhajar såg senast. Efter en timme till havs skiner hela besättningen upp. – Det finns valhaj där borta och gör er beredda med snorkel och simfötter!

Jag var bland de första att dyka ifrån båten och strax under mig kom denna tiometers haj simmande… Jag följde den i säkert fem minuter innan den försvann längre ner i djupet. Upp på båten och samtliga ombord var som Piff & Puff på julafton med att berätta vad man precis upplevt. Efter en kvart syntes valhajen till igen på femmeters djup och vips så låg jag i det turkosa vattnet och följde valhajen i ytterligare tio minuter.  Vilken upplevelse!

VAlhaj800

Mötet med revhajen är ett bestående minne från Maldiverna!

Redan nu kommer jag att sätta igång och spara… för jag vill hit igen nästa år!"

MLEBadkille800
Håkan Nilsson

Mat. och vinkonsult
Helsingborg

Läs mer om vårt rabatterade erbjudande till Centara Grand Maldives 4,5* 

För dig som vill ha det extra lyxigt och allt av det bästa - läs här

Dela

Du kanske också gillar

Posta en kommentar

at WillStrohl.Modules.OpenGraph.OpenGraphWriter.OpenGraphStream.Write(Byte[] buffer, Int32 offset, Int32 count)
END OF LOG