Hotell Park Hyatt Maldives Hadahaa på Maldiverna - Reseblogg
Lars nyfunna pärla på Maldiverna

Lars nyfunna pärla på Maldiverna

En pärla med snygg och minimalistisk design på Maldiverna Park Hyatt Maldives Hadahaa  har vår Vd Lars nyligen testat.


Här är Lars berättelse:

"Med bara 50 villor är detta ett av Maldivernas allra minsta hotell.  Stilen är exklusiv utan att vara snobbig. Här är det äkta barfotalyx, skorna kan man lämna hemma om man vill. Storleken på ön gör att man lätt promenerar runt ön på 15 minuter längs stranden.

Fast den långa resan dit var en utmaning. Som ett av Maldivernas mest avlägsna hotell kräver det lite extra tålamod att ta sig hit. Timmar av väntan på ett inrikesflyg som skulle ta oss till Kooddoo Airport, väntan på bagage, transport till hamnen för sista sträckan på 30 med speedboat frestar på efter en lång flygresa från Sverige med minimal sömn. Men när vi klev på deras båt, fick våra kalla handdukar och hotellets hemgjorda mango ice tea så kändes mödan plötsligt värt det!

IMG_5608

Hotellet andas lugn och ro, detta är det ultimata stället för dig som vill ha total avkoppling utan störande moment. Detta är också stället för den som söker avskildhet och vill vara för sig själv en stund. På stranden nedanför sin villa ser man sällan några andra gäster, man har stranden helt för sig själv! Och vilken strand sen! Här finns troligtvis Maldivernas (och världens?) mjukaste och mest finkornigt sand, så vit att man ständigt får ha solbrillorna på!
FullSizeRender (2)NY 
Fantastisk snorkling 360 grader runt hela ön

Ön omringas av ett intakt husrev som löper 360 grader runt ön, på bekvämt simavstånd från stranden. Korallrevet huserar mängder av tropiska fiskar och är man fascinerad av clownfiskar (Nemo) så finns de lättillgängligt vid en av bryggorna. Revet är också hem åt flertalet (vänligt sinnade) revhajar och flera sköldpaddor. Har man tur kan man även sitta på stranden och se grupper av delfiner simma förbi!
En marinbiolog är anställd av hotellet för att på heltid överse så att husrevet är mår bra och avlägsnar arter som inte är naturliga för Maldiverna eller är rent skadliga.

Villorna

Det finns 36 villor på land (Park Villas) inbäddade i tät vegetation med privat stig ner till stranden och 14 villor på styltor i havet (Water Villas). 20 av parkvillorna har dessutom egen pool. Några få parkvillor har fri havsutsikt och det finns även villor med delvis havsutsikt, men de allra flesta är helt privata med noll insyn utifrån.
 
PHVillas.png
Park Villa med pool och direkt tillgång till den underbara stranden

FullSizeRender (9)
Utedusch och utomhusbadkar är ett läckert inslag

 FullSizeRender (7)NY
Bor man i Park Water Villa så har man fin snorkling rakt framför fötterna, eller ligg i dagbädden och filosofera.

The Dining Room heter hotellets huvudrestaurang och här serveras frukost, lunch och middag a la carte, utomhus eller under tak. Specialrestaurangen The Grill har sandgolv och ligger på stranden. Här erbjuds härliga grillrätter från djur med både två, fyra eller inga ben!

För den som vill finna sitt inre jag och idka mindfulness så erbjuds gratis yoga både på morgonen och på kvällen. Hotellets spa är en lugn oas med stor pool och vilplatser både i sol och skugga. Till skillnad från många andra hotell så har inte Park Hyatt några fula vågbrytare runtom ön och det avlägsna läget gör att inga andra båtar eller flyg stör lugnet eller ögat.

 

Läs mer här om  Park Hyatt Maldives Hadahaa 

Dela

Du kanske också gillar

Posta en kommentar

at WillStrohl.Modules.OpenGraph.OpenGraphWriter.OpenGraphStream.Write(Byte[] buffer, Int32 offset, Int32 count)
END OF LOG