Singapore blir navet för Qantas flygningar igen - Reseblogg
Singapore blir navet för Qantas flygningar

Singapore blir navet för Qantas flygningar

Qantas Airways lägger fr om mars 2018 om sina flygningar mellan Europa och Australien med Singapore som nav istället för Dubai. Därifrån erbjuder man vidare förbindelser till Perth, Adelaide, Melbourne, Sydney samt Darwin och Cairns. Därmed går den klassiska s k Kangaroo Route mellan Australien och Storbritannien åter via Singapore, där man anser sig få ett större passagerarunderlag. Flygbolaget har s k codeshare med Emirates Airlines via Dubai varifrån man också erbjuder flyg till olika destinationer i Australien.

Qantas introducerar också den första nonstopflygningen London-Perth fr o m 25 mars 2018 förkortas förbindelserna mellan kontinenterna till den rekordkorta flygtiden 16,45 timmar!

Changi Airport i Singapore har fem år i rad utnämnts till världens bästa flygplats. Förutom att det är en ultramodern flygplats för smidiga byten och transporter, finns här en del extra upplevelser för att fördriva tiden mellan flygbyten eller innan avresa.

changi-airport-GArde...

Vad sägs om en tropisk regnskogshall med tusentals fjärilar, inomhusträdgårdar med enbart orkidéer, kaktusväxter och solrosor som bjuder besökaren på fritt inträde. Eller en hel hall för underhållning som spelstationer för Xbox Kinect, MTV-bås och riktiga biografer där man kan njuta av film och med popcorn i biofåtöljer. Här finns konstföremål, skulpturer och hela lekavdelningar för barn. Självklart är det också ett eldorado för shoppingsugna med ett enormt utbud av tax-free varor av välkända märken inom kläder, skor, parfym och elektronik.

enchanted_garden_800

För den som vill passa på att koppla av mellan flygningarna finns tillgång till lounger med vilfåtöljer och sköna massage – och spabehandlingar och t o m en utomhuspool. Ett stort utbud av caféer och restauranger finns också i samtliga tre terminaler.

För den som har mer än 5,5 timmes transfer erbjuds gratis rundturer i Singapore på 2–3 timmar.  Om man inte väljer att göra en eller flera dagars stopover i denna spännande, vibrerande storstad och ett mecka för matälskare - absolut värt ett besök tycker vi!

Läs om våra reseförslag till Australien

Dela

Du kanske också gillar

Posta en kommentar

at WillStrohl.Modules.OpenGraph.OpenGraphWriter.OpenGraphStream.Write(Byte[] buffer, Int32 offset, Int32 count)
END OF LOG