Vilken av Indiska Oceanens paradisöar kan man resa till? - Reseblogg
Välj rätt ö i Indiska Oceanen!

Välj rätt ö i Indiska Oceanen!

Indiska Oceanen är full av paradisöar av olika karaktär och grad av utvecklad turism. Här finns drömmen om vajande palmer, kritvita stränder och turkosa laguner.

Många tror att Mauritius, Maldiverna och Seychellerna är exklusiva resmål dit bara de välbärgade har råd att resa. Men med lite planering går det att få till en resa dit till förmånligt pris. Som specialister på resmålen har vi koll på bästa säsonger och prisperioder med alla kampanjer som florerar. Vilken ö passar bäst för livsnjutaren, snorkelfantasten, bröllopsparet, barnfamiljen eller den aktive? Här ger vi våra bästa tips så du hamnar rätt!

Mauritius

Tidsskillnaden mellan Sverige och Mauritius är endast +3 timmar. Det är den största ön till storleken av dessa öar och belägen längst söderut öster om Madagaskar. Mauritius har en högst varierad och vacker natur med dramatiska bergskedjor, vulkankratrar, vattenfall och stora ytor sockerplantager. Ön omgärdas av en lång kustremsa med korallrev, förutom på sydsidan, som ger skyddande laguner vid de härliga paradisstränderna.  Klimatet är tropiskt, behagligt och överstiger sällan 30+ och är bäst mellan oktober och februari.

MAuritiusPAradis800

Le Morne klippan på öns sydvästkust tornar upp som fond bakom hotellanläggningarna

Hit åker man med sin käraste, med familjen eller bästa vännen och är det resmål i Indiska Oceanen som passar bäst för den som vill vara aktiv med ex. segling, djuphavsfiske, vattensporter, vandringar, cykling eller golfspel. Utanför Mauritius finns flera mindre öar Coin De Mire, Ile Ronde, Ile Plate och Ile aux Cerfs som man kan göra trevliga dagsturer med båt.

MRU_PC-SUP800

SUP - stå upp-paddling är en populär vattensport

Det franska arvet är påtagligt och märks framförallt i språket och gastronomin, men här finns också starka influenser från Indien, Afrika och Orienten. Här kan man också besöka te- och vaniljplantager, den botaniska trädgården Pamplemousse och lokala färgstarka marknader liksom kyrkor och tempel.

MAuritiusColonialHou...

Det koloniala arvet är tydligt på Mauritius med te- och romplantager

En palett av hotell finns för alla smaker och plånböcker. Under en resa till Mauritius kan man med fördel välja att kombinera två olika hotell för att se så mycket som möjligt av allt det som Mauritius har att erbjuda. Servicenivån är hög och kommer ofta med ett strålande leende!
Läs mer om Mauritius på vår hemsida här

Seychellerna

Seychellerna ligger nära Afrikas kust strax norr om Madagaskar och består av 115 öar. Alla är långt ifrån bebodda och de skiljer sig åt i karaktär. Här finns frodig grönska, spännande klippformationer i granit, vita inbjudande sandstränder, bergstoppar och ett vänligt välkomnande befolkning. Tempot är lugnt och avslappnat, vissa öar har inte ens affärer eller bilvägar vilket bidrar till en Robinson Crusoe-känsla!

SEZanse-source-d-arg...

Den berömda stranden Anse Source D´Argent på La Digue

Här finns heller ingen massturism eller fattigdom; Seychellerna påminner en del om Karibien i karaktär dock med en högre och jämnare standard. Klimatet är behagligt året om med en temperatur runt 26–30 grader. Under maj till september är det som torrast, men oftast mer vågor och vind. Från oktober till april är det som varmast men också en del regn, oftast korta tropiska skurar.

SeychellernaEpheliaA...

Frodig grönska och vita stränder omgärdar Constance Ephelia Resort på huvudön Mahé

De största av de inre öarna är Mahe, Praslin och La Digue som bjuder på enastående vacker natur och de mest perfekta stränderna. Man bör gärna uppleva flera öar, antingen med att kombinera boendet eller göra dagsutflykter. Seychellerna erbjuder ett brett urval av boendealternativ från prisvärda, enklare boenden och lägenheter till flotta internationella lyxhotell. Här trivs de flesta typer av resenärer; speciellt de som vill ha ett genuint, lagom exploaterat resmål lämpligt för avkoppling. Hit lockas t ex många bröllopspar.

SeycehllernaLemuriaC...

Många smekmånadspar lockas till lugnet och lyxiga hotellvistelser på Seychellerna

På Seychellerna är den kreolska kulturen rådande med influenser från Frankrike, Storbritannien, Indien och Afrika och märks t e x i språket, maten och musiken. Den sömniga lilla huvudstaden Victoria blygsamma utbud består av en färgstark marknad och botanisk trädgård. Här är det Naturen som är den stora behållningen; fantastiska korallrev, regnskogar, naturreservat med unika arter av växter och djur som  t.ex. jättesköldpaddan och Coco-de-mer kokosnöten som kan väga upp till 25 kg!

Läs mer om Seychellerna på vår hemsida här

Seychelerna-CocoDeMe...

Coco-De-Mer kokosnöten hittar man  t ex i naturreservatet Vallee de Mai

Maldiverna

Maldiverna är det ultimata resmålet om man vill ha vykortsvackra kritvita sandstränder, kristallklart turkost vatten och en botten av den vitaste, mjukaste sand. Ett paradis för snorkling och dykning och andra vattensporter med några av världens bästa rev där många finns direkt utanför hotellen, s k husrev. På Maldiverna ligger temperaturen på ca 30 grader och det regnar det som mest under våra sommarmånader (maj-oktober) och minst under vår vinter (november till april). Under lågsäsongen på sommaren kan man däremot göra fina fynd i prisutbuden!

Sun-Aqua-Vli-Reef_Di...

Fantastiska snorkelrev med färgglada fiskar finns på Maldiverna!

Huvudön Male har vare sig turisthotell eller stränder och majoriteten av landets befolkning bor där. Till Male kan man åka för att se den stora moskén, dricka té i de små tébutikerna, strosa i hamnen och på marknaderna samt lära känna lokalbefolkningen.

Maldiverna är annars synonymt med läckra hotellanläggningar där man njuter till fullo av bra service, god mat om än dyra priser – allt måste importeras och fraktas hit! Man är hänvisad till hotellets utbud av mat och dryck, all-inclusive paket kan därför löna sig.

MLE_Halaveli800

Lyxiga bungalows finns i mångfald som här t ex på Constance Halaveli

Hotellen är belägna en och en på varje liten atollö (drygt 300 är bebyggda av Maldivernas ca 1200 öar). Hotellen nås antingen med egen motorbåtstransfer om de är belägna max 1 timme från flygplatsen eller sjöflygplan om de ligger längre bort. Det senare alternativet lägger till ett par tusenlappar på resans pris men ger å andra sidan en spektakulär vy över Maldivernas fantastiska skärgård!

MLE_IruFushi_OWbunga...

Turkosblått hav och overwater bungalows är sinnebilden för Maldiverna

Maldiverna har stor lockelse på bröllopspar från hela världen med sin paradislika inramning och avkopplande atmosfär. Här hittar man inga försäljare, högljudda musikbarer eller annan kommers vid stränderna. En hög nivå på service och utbud av internationella standard erbjuds på de flesta hotell. Vissa har en mer modern profil av designhotell och inriktade på en yngre målgrupp; andra mot barnfamiljer med barnklubbar och som har större utbud av restauranger, aktiviteter och kanske fler rum. Man kan på många hotell t o m välja rummets läge på öns soluppgång eller solnedgångssida, utifrån den personliga preferensen. Så på Maldiverna är val av hotell A och O!

Läs mer om Maldiverna här

MLE_WhiteBach800

Pudervita sandstränder och avkoppling upplever garanterat på Maldiverna!

Så vilket resmål passar dig? Vi hjälper dig att hamna på rätt hotell, rumstyp och semesterupplägg utifrån dina preferenser och budget. Kontakta en av våra säljare här!

Läs mer om våra erbjudanden till våra paradisöar!

Dela

Du kanske också gillar

Posta en kommentar

at WillStrohl.Modules.OpenGraph.OpenGraphWriter.OpenGraphStream.Write(Byte[] buffer, Int32 offset, Int32 count)
END OF LOG