Tour Pacific fyller 25 år som Sveriges researrangör - Reseblogg
Tour Pacific fyller 25 år!

Tour Pacific fyller 25 år!

Den 1 februari 1993 startade VD Lars Jönsson Tour Pacific mitt i finanskrisens Sverige med sjunkande kronkurs och 500% marginalränta. Han startade med två tomma händer och varken leverantörer eller kunder, men med en stor passion för de exotiska öarna i Söderhavet som han besökt några månader tidigare.

Efter några år hade företaget fyra anställda och hade utökat utbudet av resmål till att även inkludera Australien och Nya Zeeland. Genom åren har Lars och hans team hjälpt frusna svenskar att få genomföra sina drömresor. Många är de kunder som närt en dröm att få uppleva Söderhavet efter att som barn ha sett Villervalle i Söderhavet eller Pippi Långstump och hennes pappa som var kung över Kurredutterna.

Lars-med-känguru800

Lars Jönsson med kängurun Wally på kontoret i Helsingborg

 

Fler öar

Kurreduttöar har genom åren blivit Tour Pacifics signum och inkluderar sedan en tid även små pärlor i Indiska oceanen. Det är något speciellt med att kunna gå runt en sandö och det har lockat svenskar i årtionden. Så här 25 år efter Tour Pacific startade är företaget större och starkare än någonsin och temat består numera av 12 personer och omsätter runt 50 miljoner. Alltfler ser värdet i att boka drömresan av en specialist, för Tour Pacifics motto är att ”vi har varit där”. Företaget har varit baserat i Helsingborg under alla år och med återförsäljare över hela landet.

 

 

Dela

Du kanske också gillar

Posta en kommentar

at WillStrohl.Modules.OpenGraph.OpenGraphWriter.OpenGraphStream.Write(Byte[] buffer, Int32 offset, Int32 count)
END OF LOG