Fiji i Söderhavet - vi ger dig våra bästa tips! - Reseblogg
Fantastiska Fiji - våra bästa tips varför du ska resa hit!

Fantastiska Fiji - våra bästa tips varför du ska resa hit!

Fiji är ett resmål som ligger oss varmt om hjärtat, med sina dryga 300 öar och en av de mest gästvänliga och glada befolkningar på denna jord. Fiji erbjuder fantastiska stränder, kultur, äventyr, god mat och snorkling i toppklass. Vi drömmer oss ofta tillbaka hit.

FijiSong800

Sång och musik betyder mycket för fijianerna, något som de gärna låter gästerna få del av!

FIKIDS800

En av världens lyckligaste befolkningen hittar man på Fiji  och vem skulle inte bli charmad av dessa leenden?

Vi har frågat våra egna säljare vad de helst vill tipsa om!

Helena, vad gör Fiji unikt som resmål?
Människorna, sången och glädjen. Om och om igen. Det är som turistbyrån skriver; Welcome to Happiness – det är den bästa slogan jag har hört på länge. Dessa underbara öar som alla har sin egen personlighet och prägel. Man blir helt enkelt en lycklig (och kanske t.o.m. en bättre) människa av att tillbringa tid på Fiji. Maten var över förväntan. Har man tid och möjlighet bör man uppleva mer än en ö under vistelsen. Själva öluffningen är också väldigt speciell och upplevs ju bäst om man kombinerar minst två öar.

Vad vill du se och uppleva om du reser dit en andra gång?
Jag skulle vilja se mer av Yasawaöarnas underbara skärgård. Vill också komma till de norra öarna som Taveuni, och Vanua Levu med Savusavu och se det lite mer ”inhemska” och ”verkliga” Fiji, och ta del av traditioner och lokal kultur.

Fijiculture800

Traditionella seder lever kvar hos befolkningen, som här en tillagning av mat i en "lovo", underjordisk ugn

Anders, varför ska man åka till Fiji, tycker du?
För mig är det människorna som gör Fiji; vänligheten, dansen, musiken och Bula. Sedan att de har kristallblått vatten med underbar snorkling gör ju inte Fiji sämre.

Nästa resa till Fiji, vad innehåller den?
Jag skulle gärna vilja uppleva den genuina och orörda naturen på Vanua Levu, som är Fijis näst största ö. Sen drömmer jag om att få bo och spela golf på Fijis dyraste och exklusivaste ö –  Laucala Island! Och gärna en veckas kryssning med Captain Cook eller Blue Lagoon Cruises.

Laucala-Island-Fiji-...

Anders drömmer om Laucala Island Resort, där också vårt prinspar Carl Philip och Sofia var på bröllopsresa

Vår VD Lars berättar vad det är som gör att fler svenskar väljer att resa till Fiji:
Fiji är ett väldigt passande resmål för våra ”honeymoon” resenärer. På Fiji får man en sagolik tropisk skärgård med små pittoreska öar där man både kan leva ett Robinsonliv och samtidigt ha det bekvämt och lyxigt. Den ultimata avkopplingen!

CAptainCook800

En kryssning med Captain Cruises är ett trevligt sätt att upptäcka Fijis övärld

Många svenskar gifter sig sommartid och väljer att resa på sin bröllopsresa direkt efter bröllopsfesten. Andra sparar den varma solresan till vintern för att tanka D-vitamin under den mörka tiden i Sverige. Vi ser även att fler och fler barnfamiljer reser till Fiji och då ofta i kombination med Australien eller Nya Zeeland. På Fiji är folket otroligt barnkära vilket smittar av sig positivt till barnen och när barnen är nöjda så blir även föräldrarna avslappnade.   

Bästa tiden att resa till:
Fiji är ett resmål som man med fördel kan resa till när som helst under året. Att det regnar under perioden december till mars innebär inte att det regnar oavbrutet. Som på de flesta tropiska småöar i världen drar regnmolnen snabbt förbi.

Personligen tycker jag oktober/november eller april/maj är en perfekt tid att besöka Fiji. Du kan då oftast få både lågsäsongspriser och högsäsongsväder på samma gång. En kombination jag gillar.  

Läs mer om Fiji här

 

Dela

Du kanske också gillar

at WillStrohl.Modules.OpenGraph.OpenGraphWriter.OpenGraphStream.Write(Byte[] buffer, Int32 offset, Int32 count)
END OF LOG