The Brando på Tetiaroa i Franska Polynesien har blivit framröstad som världens bästa resort - Reseblogg
Ekolyxresort framröstad som världens bästa

Ekolyxresort framröstad som världens bästa

Världens bästa resort finns på... Tahiti! Vi förstår varför The Brando återigen blivit framröstat av Condé Nast Travellers läsare som nummer 1. Det är ekolyx i sin fulländning!

Om Gudfadern själv hade ett finger med i framröstningen må vara oklart, men i högsta grad bakom själva hotellet; namngivet efter den legendariska filmskådespelaren Marlon Brando (bl a för ”Gudfadern”- filmerna) och uppförd på hans egna privatö i Tetiaroa-atollen. Det är den ansedda amerikanska resetidningen Conde Nast Traveler´s läsare som topprankat the Brando i kategorin ”Best Resort in the World”. Deras ”Reader´s Choice Awards” räknas som en av de mest prestigefyllda utmärkelserna i resebranschen. 

the-resort-1
The Brando öppnade 2014, tio år efter Brandos död och skapad av hans egna visioner om en hållbar form av lyxboende. Han månade också om bevarandet av dess ekologiska miljö och den marina mångfalden i området.

Med en ambition att vara 100 % oberoende i sitt energibehov har man satsat på ny teknologi: ett luftkonditioneringssystem som drivs av havsvatten, många solcellspaneler, en kraftstation driven av olja från kokosnötter och ett innovativt system för bevattning med avloppsvatten.

three-bedroom-villas

The Brando erbjuder en nivå av nedtonad lyx och bekvämlighet i absolut toppklass. De 35 bungalowvillorna är byggda i virke från ön och tak av palmblad som skapar en naturlig känsla och som kompletteras med en enkel modern inredningsstil. Omgärdat av ett enastående rev och lagun, sysselsätter gästerna sig med vattensporter som snorkling, kajak, paddling eller kopplar av i hotellets prisbelönta Spa. Ett flertal biologer och marinexperter arbetar på resorten och guidar på utflykter. Gästerna kan välja mellan två restauranger som drivs under övervakning av en Michelinkock från Paris.

Mutineer-740x480

Marlon Brando kom till Tahiti 1962 för inspelningen av ”Myteriet på Bounty” och förälskade sig i både landet och sin motspelerska från söderhavsnationen. Han bosatte sig på Tetiaroa och bildade familj och bodde där fram till sin död 2004. Tillsammans med Richard Bailey från Pacific Beachcomber- gruppen, en av de främsta entreprenörerna i hotellbranschen i Söderhavet, påbörjade han visionen om The Brando redan 1999. Pacific Beachcomber är fortfarande ägare till hotellet.

Vi har resor till Tahiti året om och skräddarsyr arrangemang2 nätter/3 dagar på The Brando kostar från 27 900 kr per person inkl. boende i 1 Bedroom Villa, inrikesflyg t/r, alla måltider och drycker, 1 utflykt per person och 1x 50 min SPA-behandling per person.

Dela

Du kanske också gillar

Posta en kommentar

at WillStrohl.Modules.OpenGraph.OpenGraphWriter.OpenGraphStream.Write(Byte[] buffer, Int32 offset, Int32 count)
END OF LOG