5 bästa tipsen för Baliresan! - Reseblogg
 5 bästa tipsen för Baliresan!

5 bästa tipsen för Baliresan!

Tour Pacific vd och ägare Lars Jönsson har precis kommit hem från en semesterresa på Bali.  Här är hans tips på 5 saker man inte bör missa när man besöker ön!


Strandhäng vid Alila-Seminyak
Bästa läget i väntan på solnedgången är någon av stränderna i Seminyak

1)    Seminyaks stränder och solnedgångar. Här finns breda stränder som gjorda för långa strandpromenader, dock inte lika vita som på t ex Maldiverna - men de vackra solnedgångarna kompenserar rikligt. Bästa tipset är att sätta sig vid en strandbar i en "bean bag" med ett glas sval dryck i handen och ett trevligt sällskap!

En apa matas i Monkey Forest
Nyfikna och närgångna apor kan man träffa på vid Monkey Forest, som här för Thilde!

2)    Konstnärsbyn Ubud. Här finns ett myller av hantverksaffärer, mysiga restauranger och ställen för spa-behandlingar. I Ubud finns också kända Monkey Forest som är ett måste! En stor parkliknande skog som huserar över 700 apor, de flesta av arten makaker som är besläktade med markattan.


Water rafting  vid vattenfall
Både blött och roligt blir det att testa på en forsränningstur i Ayung floden!

3)    Forsränning i Ayung River. En av höjdpunkterna på Balisemestern! Genom en djup bergsravin forsar man fram på floden, med dramatiska vattenfall längs med bergssidorna kantade av frodig tropisk vegetation. Man ska ha en hyfsad fysik, främst för att ta sig 600 trappsteg ner till floden och lika många upp igen i slutet av färden. Och räkna med att bli blöt! Mest träningsvärk hade jag i ansiktet efter alla garv längs färden!

 

Tempel Ulun Danu Bratan Temple på BAli
Bali har tiotusentals tempel, här Ulun Danu Bratan Temple

4)    Besök i hinduiska tempel. Det är omöjligt att missa alla tempel på Bali. De finns i varje kvarter, en större i varje by och oftast har varje företag minst ett tempel eller större altare, även i hemmen. Det är värt att ta en guidad tur och få en inblick i balinesernas tro och förstå hur viktig roll religionen med sina  böner och ritualer har i deras vardag.

Risterrasser på Bali
Gröna risterrasser finns spridda över hela Bali, men de mest imponerande finns på norra ön


5)    Besöka de terrasserade risfälten i norr. Bali representeras ofta i guideböcker av sina gröna risterrasser. De mest kända är nedlusade med turister och försäljningsstånd och är riktiga turistfällor, men man ser risfält överallt när man färdas genom landskapet. Kanske inte lika spektakulära, men ibland är det enkla också det mest vackra.

Bali handlar också om shopping, god mat och väldigt prisvärda kroppsbehandlingar. En timmes massagebehandling kan kosta så lite som 65 kr. Gillar man att bli ompysslad kan man verkligen skämma bort sig med massage, fotvård, manikyr och annat skönt och komma hem som en ny människa!

 

Bali är ett utmärkt resmål även för barnfamiljer. Elias 13 år rankar sina favoriter på Bali i annan ordning än morbror Lars:

1)    Aporna i Ubud
2)    Häftig forsränning
3)    Tropiska regnskog runt Ubud
4)    Härliga pooler
5)    Vågorna vid Seminyakstranden
Barnen badar i poolen
Sköna poolbad slår nästan det mesta tycker Elias!

Se alla Tour Pacifics reseförslag till Bali här.

Dela

Du kanske också gillar

at WillStrohl.Modules.OpenGraph.OpenGraphWriter.OpenGraphStream.Write(Byte[] buffer, Int32 offset, Int32 count)
END OF LOG