Resa Brisbane & Surfers Paradise - Tour Pacific
 • Avslappnad livsstil 

  Australia's Nature Coast

 • Barriärrev,regnskog och paradisstränder

  Queensland

 • Genuina naturupplevelser

  South Australia


 • Australiens outback

  Northern Territory

 • Sydney - världens skönaste stad!

  Australien

 • Storslagen natur och fantastiskt djurliv

  Australien

Brisbane.  Bild: Tourism AustraliaBrisbane. BIld; Tourism Australia. . Simma med havssköldpaddor:Brisbane. Bild: Tourism Australia Brisbane: Bild: Tourism AustraliaBrisbane. Bild: Tourism Australia Brisbane. Bild: Tourism Australia Brisbane. Bild: Tourism Australia. Boat out at seaBrisbane. Bild: Tourism Australia. Underbara dykupplevelserBrisbane. Bild: Tourism Australia. Heron IslandBrisbane. Bild: Tourism AustraliaBrisbaneLamington National ParkBrisbane BeachBeach in Noosa

Brisbane med omnejd

Brisbane är solskensstaten Queenslands huvudstad och landets tredje folkrikaste stad med drygt 2 miljoner invånare. Staden har en perfekt utgångspunkt för att utforska några av de mest fascinerande platserna i Australien. Men passa även på att stanna någon dag i staden som har en hel del att erbjuda. Upplev atmosfären på en australiensisk strand mitt i hjärtat av staden. Denna anlagda strand är gratis att besöka och har en glittrande lagun omgiven av vit sand och subtropiska växter. Strax utanför Brisbane ligger ön Moreton Island där du bl.a. kan uppleva vilda delfiner som på en given signal kommer in till strandkanten. Under perioden juli-oktober kan man längs södra Queenslands kust även följa med på valsafari.

Från Brisbane tar du dig smidigt ner till Gold Coast. Här finns fantastiska stränder och det subtropiska klimatet är bra hela året. För dig som får nog av sol och vackra stränder finns här också många aktivitetsparker som Sea World, Dreamworld och Movie World. Men också trevliga Currumbin Wildlife Sanctuary. 

Singapore Airlines är ett av världens mest prisbelönta flygbolag gällande service, komfort och Krisworld, ett av de bästa underhållningsprogrammen i luften. Vill du resa lite bekvämare på flyget till och från Brisbane; uppgradera till Premium Economy eller Business Class. Läs mer om Singapore Airlines Business Class och Premium Economy Class här!

Resa till Australia's Nature Coast

Inte långt från Gold Coast finner du fantastiskta naturområden som t ex. Lamington National Park. Här i den kuperande subtropiska regnskogen får du uppleva en underbar skönsång från det stora fågellivet med över 160 arter. De över 150km vandringslederna ger dig möjligheten att komma väldigt nära naturen, och från de dramatiska utsiktsplatserna kan du skåda vyer bort mot den norra delen av New South Wales.

Sunshine Coast, kuststräckan norr om Brisbane har många underbara små badorter som tex. Mooloolaba och den mycket charmiga orten Noosa. En perfekt plats för sol & bad njutning men och även shopping i Noosa’s härliga butiker. Längre inåt landet finner du intressanta nationalparker såsom vackra Glass House Mountains National Park. Läs vårt blogginlägg om Sunshine Coast! 

Ett stenkast upp längs kusten hittar vi Fraser Coast och här ligger den mysiga kustorten Hervey Bay och världens största sandö – Fraser Island. På ön upplever du både regnskog, kristallklara sjöar och långa härliga stränder. Det är även en plats där man har en god chans att få se en australisk dingo på nära håll. Hela detta fantastiska område med Sunshine Coast och Fraser Coast har ett naturligt gemensamt namn - Australia's Nature Coast. Ta en titt på nedan film och du förstår: 

Om du inte vill köra på egen hand med bil eller husbil i Queensland så kan vi varmt rekommendera tåget och Queensland Rail Travel som kör mellan Brisbane och Cairns. Där emellan kan du göra flertalet stopp och tidtabellen är oftast anpassad med transfern ut till de flesta av Queenslands öar. 

 

Resfakta Australien

Valuta & kreditkort

Den lokala valutan är Australiska dollar. Kreditkort accepteras i stort sett överallt.

Invånarantal

23,9 miljoner

Huvudstad

Canberra

El

I Australien används 230v/50Hz. Här har man eluttag med tre hål, vilket kräver en adapter.

Pass och Visum

Passet måste vara giltigt minst 6 månader efter hemkomst. Visum krävs för Australien. Vi på Tour Pacific hjälper er gärna med 3 månaders turistvisum.

Flygtid

Ca 20-28 timmar från Stockholm beroende på resväg.

Så reser du hit

Med Tour Pacific kan du bl.a. flyga till Australien via Dubai, Doha, Hongkong, Los Angeles, Singapore. Möjligheterna är många och det går utmärkt att få med Australien på en flygbiljett jorden runt.

Språk

I Australien talas engelska.

Tidsskillnad

Svensk sommartid +6 timmar till +9 timmar och svensk vintertid +7 timmar +10 timmar beroende på var i landet man befinner sig. 

Dricks

Att ge dricks är inget som allmänt förväntas eller praktiseras i Australien. Men på första klassens restauranger är det normalt att ge kyparen upp till tio procent vid god service.

Övrigt

Australien tillämpar ett strikt förbud mot införsel i landet av grönsaker, frukter, fröer, nötter och färsk mat m.m. Inför ankomsten fyller du i ett formulär på flyget gällande dessa olika produkter och det följs sedan upp genom en rigorös kontroll i tullen. Det är därför viktigt att du har slängt all färsk mat och inte har något kvar i bagaget vid ankomst. All annan mat måste deklareras. 

I Australien är det inte några problem att dricka vattnet direkt från kranen. 

Klimat Australien

 • Australien har årstider tvärtemot vad vi har. Under vår sommar har man vinter i Australien osv.
 • Norra delarna av landet har tropiskt klimat och därmed 25-32 grader året om. Alltid varmt i både luft och vatten året om.
 • Mellersta delarna har subtropiskt klimat och här kan det blir kyliga kvällar samt under 20 grader i vattnet under vintern
 • Södra delarna har ett tempererat klimat liknande medelhavsklimat och tydliga årstider.
 • En vanlig vinterdag i Sydney kan man sitta i 20 graders solsken på en uteservering. Dock kyliga kvällar.
 • Allra längst i söder kan temperaturen sjunka mot noll på vintern och ligga på över 40 grader under sommaren!

Klimattabell

Brisbane Jan Feb Mar Apr Maj Jun Jul Aug Sep Okt Nov  Dec
Min. temperatur
21 20 19 16 13 14 9 10 13 16 18 20
Max. temperatur
29 29 28 26 23 22 20 22 24 26 28 29
Regndagar 13 13 14 13 14 12 12 11 11 12 12 13
Soltimmar/dag 8 8 8 7 6 7 7 8 9 9 9 9

Karta över Brisbane, Australien

Hotell Brisbane med omnejd

Turer Brisbane med omnejd

Reseförslag Brisbane med omnejd

Reseförslag Brisbane med omnejd

Tour Pacific rekommenderar

at WillStrohl.Modules.OpenGraph.OpenGraphWriter.OpenGraphStream.Write(Byte[] buffer, Int32 offset, Int32 count)
END OF LOG