Resa Fiji - Tour Pacific

 • Upptäck ett äkta tropiskt ö-paradis

  Fiji


 • Färgstark kultur och unika traditioner

  Fiji

 • Världens lyckligaste folk hälsar med ett Bula!

  Fiji

  Fiji Island Fiji. Fiji man paddle boardFiji Kvinnor Fiji. The Spit Fiji. Island KayakFiji. Sailing HighFiji. tonemappedFiji. Hiking Fiji. massageFiji. MonurikiFiji. Fiji man dancer i månskenetFiji IslandFiji. Par i en pool njutna av utsikten Fiji. Fiji Kvinnor som dancer sin traditionella dans

Enastående tropisk arkipelag

Fiji

Fiji är ett äkta tropiskt ö-paradis! Landets mer än 330 öar skapar en tropisk skärgård som ger ögat och själen en magisk njutning. Här finner du paradislika stränder och kristallklara laguner, men landet erbjuder mycket mer än så. De charmiga och varmhjärtade Fijianerna är också världens lyckligaste folk, vilket smittar av sig på oss utländska turister. Du kommer aldrig tröttna på att mötas av Fijianernas vänliga leende och deras traditionella hälsning - ”Bula!”.

Aktiv eller bara skön avkoppling på din resa till Fiji

Ta dig tid att utforska öarnas inre med tät vegetation, vattenfall och exotiska blommor eller bekanta dig med Fijis traditioner med högtidliga kavacermonier och folkdanser. För dig som värdesätter ett stort urval av aktiviteter passar Fiji särskilt bra. Här finns allt från mer adrenalinstinna aktiviteter såsom forsränning till bergsvandring, ridning, dykning och snorkling i världsklass. Under havsytan finns gigantiska mjukkoraller i vackra pastellfärger och ett spännande artrikt marint liv.

Tour Pacifics personal reser regelbundet till Fiji för att se det du också kommer att få uppleva. Detta garanterar att du får säkra förstahandsuppgifter och slipper obehagliga överraskningar på din resa.

Vi på Tour Pacific kan vårt Fiji – vår kunskap är din trygghet!

Viti Levu & Korallkusten

Fijis internationella flygplats finns i Nadi. Här kan man gärna stanna en dag innan man reser vidare. Om du väljer att stanna några nätter på huvudön så kan du bo på resortön Denarau som är förbunden med fastlandet av en liten bro. Här finns långa sandstränder, internationell 18-håls golfbana, småbåtshamn och litet shoppingcenter. Här finns en uppsjö av olika restauranger, och det går lokalbussar mellan hotellen och till hamnen. Det är även härifrån båtarna till Mamanucaöarna och Yasawaöarna utgår.
Cirka 2 timmar med bil söder om Nadis flygplats ligger Coral Coast. Här finns goda möjligheter för dykning, snorkling och surfing. Korallkusten har en omväxlande natur av vackra vikar, stränder, klippor och mangroveskog. Värt att veta är att stranden på denna del av ön kan vara något mörkare i förhållande till stränderna ute på de mindre öarna.

Mamanucaöarna

Dessa soldränkta paradisöar ligger i en båge utanför huvudön Vitu Levus kust. Öarna är av varierande storlek. Men gemensamt är rasslande palmer som skänker skön skugga, enastående korallrev med färgsprakande fiskar att snorkla bland, och inbjudande sandstränder där du aldrig behöver trängas.

Yasawaöarna

Yasawaöarna med sina vackra toppiga öar har delvis mer dramatisk och omväxlande natur i jämförelse med Mamanucaöarna. Här är det vykortsvackra vyer med kristallklart vatten och öde stränder som råder. Yasawaöarna bjuder också på fantastiska kalkstensgrottor, varav flera grottor som du kan simma igenom. Ögruppen blev världskänd under 1980-talet då filmen ”The Blue Lagoon” spelades in här.  

Taveuni

Taveuni – The Garden Island of Fiji! Här upplever du gröna lummiga berg, mäktiga vattenfall, och en tät tropisk regnskog. Förutom sol och bad i denna sköna miljö kan du här aktivera dig både med golf, vandring, paddling och dykning av absolut världsklass. En av öns attraktioner är sjön Tagimaucia som ligger i en vulkankrater, och där den ovanliga tagimacuiablomman växer.  

Läs Nicolas blogginlägg på 3 tips från Fiji här

 

 

Resfakta Fiji

Valuta & kreditkort

Valutan man använder är Fiji dollar. Kreditkort accepteras i stort sett överallt.

Invånarantal

ca. 900 000

Huvudstad

Suva

El

På Fiji används 240v/50Hz, vilket kräver en adapter.

Pass och Visum

Om du är svensk medborgare och innehar ett svenskt pass behövs ej visum. Ditt pass ska vara giltigt i minst sex månader efter att du har rest ut från Fiji.

Flygtid

Ca 25 timmar från Stockholm beroende på resväg.

Så reser du hit

Den vanligaste och snabbaste flygvägen till Fiji via Hongkong, Los Angeles eller Singapore. Tour Pacific kan också hjälpa dig med jorden runt biljetter där stopp på Fiji kan göras.

Språk

Engelska är officiellt språk, men mest talas bauanfiji och hindi.

Tidsskillnad

+11 till + 12 timmar beroende på vilken tid av året.

Dricks

Att ge dricks är inget som allmänt förväntas eller praktiseras på Fiji. Men på första klassens restauranger är det normalt att ge kyparen upp till tio procent vid god service.

Övrigt

Fiji tillämpar ett strikt förbud mot införsel i landet av grönsaker, frukter, fröer, nötter och färsk mat m.m. Inför ankomsten fyller du i ett formulär på flyget gällande dessa olika produkter och det följs sedan upp genom en rigorös kontroll i tullen. Det är därför viktigt att du har slängt all färsk mat och inte har något kvar i bagaget vid ankomst. All annan mat måste deklareras.

Klimat

Fiji har ett tropiskt och behagligt klimat med en dagstemperatur på 25-30 grader året om och man kan med fördel resa hit när som helst under året. Under december till mars är det regnperiod, men oftast är det tropiska skurar som snabbt blåser förbi.

Klimattabell

Fiji Jan Feb Mar Apr Maj Jun Jul Aug Sep Okt Nov  Dec
Medeltemperatur
32 32 31 31 29 29 28 29 29 30 31 32
Vattentemperatur
28 28 27 27 27 27 27 26 25 26 27 27
Regndagar 18 18 21 19 16 13 14 15 16 15 15 18
Soltimmar/dag  6 6 5 5 6 6 5 5 5 5 6 6

Karta över Fiji

Hotell på Fiji

Turer på Fiji

Planera din resa – Fiji

Kombinera gärna någon dag på huvudön Viti Levu med den längre vistelsen på några av öarna utanför. Det går i vissa fall att kombinera Mamanucaöarna och Yasawaöarna utan att behöva ta dig tillbaka till huvudön för en övernattning. Vi på Tour Pacific vet hur vi kan hjälpa dig spara tid och pengar vid en kombination av dessa två ögrupper.

Färdsätt

Alla våra kunder anländer till staden Nadi, och ön Vitu Levu. Härifrån reser man lätt med båt, helikopter, sjöflygplan eller bil till hotellen belägna på Korallkusten söder om Nadi eller till öarna utanför. Till ögrupperna i norr kommer du snabbt och smidigt med inrikesflyg.

Val av boende

Fiji ger dig möjligheten att bo på en ”äkta” söderhavsö, som du kan promenera runt på under en timme. Boendet varierar från lyxiga hotellanläggningar till små mysiga bungalowhotell på egna små paradisöar. Vill du ha boendet med dig under tiden du reser så kan vi rekommendera någon av Fijis mindre kryssningsfartyg som ett ypperligt och bekvämt alternativ. På Fiji är det vanligt med både barnklubbar och Nanny service på hotellet. De otroligt vänliga och barnkära Fijianerna gör att både barnen och föräldrarna trivs här. All Inclusive erbjuds sällan på Fiji. Men helpension och  halvpension är vanligt, och kan rekommenderas att du förbokar om du bor ute på de mindre öarna.


Kontakta oss

Kontakta oss på tel 042-17 95 00 eller klicka på "Kontakta oss"-knappen.

Reseförslag

Utifrån era önskemål och våra säljares rekommendationer mejlar vi ett reseförslag.

Resan bekräftas

Vi bokar in flyg och övriga arrangemang och en handpenning på 4 000 kr betalas.

Ev. avbeställningsskydd måste bokas i samband med detta.

Innan avresa

Vi skickar slutfaktura ca 30 dagar innan avresa och därefter färdhandlingarna.

Reseförslag Fiji

Aktuella erbjudanden Fiji

Våra rundresor - Fiji

Tour Pacific rekommenderar

at WillStrohl.Modules.OpenGraph.OpenGraphWriter.OpenGraphStream.Write(Byte[] buffer, Int32 offset, Int32 count)
END OF LOG