Resa till Cooköarna
  • Lugna dagar vid paradisstränder

    Cooköarna

  • Perfekta dagar på stranden

    Cooköarna

Cooköarna SeaCooköarna Sea with palmCooköarna. ALPIR Motu Akitua at NightCooköarna. Happy lady Cooköarna. Coupel i Cooköarna stranden Cooköarna. tar en rundtur med happy ladys Cookörarna. en glad Cookörana`s kvinna Cook Islands Tourism. Bild: David KirklandCooköarna strand Cooköarna Husar Cooköarna. Palm strandCooköarna. Palm strandCooköarna. Båttur med damerna Cooköarna. Palm strandCooköarna. Båtur CouplesCooköarna. Happy Cook Lady on a scooterCook Islands Tourism. Cook lady dancer i SolnedångenCook Islands Tourism. Bild: David KirklandCook Islands Tourism. Bild: David KirklandFamily CooköarnaCooköarna. Markets Craig Owen twentiesCooköarna. Bishops Lagoon Cruise

Småskaligt och ljuvligt

Cooköarna

Likt juveler utspridda i det azurblå havet ligger Cooköarnas 15 öar. I detta örike är atmosfären och tempot är skönt avslappnat. I kombination med öbornas sätt att med ett leende ta dagen som den kommer och deras gästvänlighet gör att du känner dig välkommen. 

Bröllop på Cooköarna

Cooköarna har på några år blivit ett populärt resmål för giftaslystna par från Skandinavien. En fantastisk natur, relativt få turister samt den gästvänliga befolkningen är några av skälen till att välja Cooköarna. Tour Pacific är experter på att arrangera bröllopsresor och vigsel på Cooköarna. Klicka här för att läsa mer om att gifta sig på Cooköarna och möjligheterna på våra övriga resmål. 

På Cooköarna är det småskalig bebyggelse som gäller! Inga höga byggnader får byggas här och de flesta hotellen försvinner diskret i den frodiga växtligheten. Inga byggnader är högre än ett palmträd! Här finns inga amerikanska (eller andra utländska) hotellkedjor utan alla hotell ägs och drivs av lokalbefolkningen. Det finns heller inte några internationella snabbmatskedjor som t ex McDonald's. 

Här råder lugnet och friden och du kan gå ute efter mörkrets inbrott utan att känna oro. Hotellen ligger alla i eller i närheten av byar och här behövs varken taggtråd eller vakter. Alla är gästvänliga och tillmötesgående. Polynesierna är sällan påflugna försäljare utan de låter dig strosa omkring i fred i stan och i butiker. På stränderna finns inga försäljare (eller knappast några andra heller!).

Tänk dig ett resmål där du inte behöver vara rädd för varken ormar eller giftiga spindlar! Här finns inga farliga djur alls! Vid bad rekommenderas dock badskor på vissa stränder så du inte trampar på något vasst som t ex koraller eller liknande.

Vi på Tour Pacific har en gedigen kunskap om Cooköarna. Med egna resor varje år till detta paradis har vi skapat oss en erfarenhet om landet som få kan uppnå. Låt oss ta hand om och skräddarsy din drömresa hit! Vi tar fram det lilla extra ur vår gömma av smultronställen till dig.

Välkommen till Tour Pacifics Cooköarna!

Rarotonga

Rarotonga är huvudön på Cooköarna och önationens största ö där även huvudstaden Avarua ligger och den internationella flygplatsen. Här är det folkligt och charmigt med småskalig bebyggelse. Ön är en vackert lummig vulkanö, kantad av finkorniga sandstränder och med en vacker korallrik lagun, perfekt för avkopplande bad och snorkling. Rarotonga är lagom liten för att kunna köra runt ön på bara 40 minuter, och lagom stor för att kunna erbjuda ett varierat utbud av boendeformer och restauranger.

Aitutaki

Cooköarnas paradisö nummer ett är utan konkurrens Aitutaki. Denna pärla omfamnas utav Söderhavets vackraste lagun bestående av ett kalejdoskop av turkosgröna toner. Likt ett pärlband längs med revet utanför lagunen ligger obebodda sandöar utspridda - perfekta utflyktsmål för en romantisk picknick på tu man hand. På Aitutaki är tempot om än lugnare än på Rarotonga. Här njuter du av stillheten, paradislika vyer, prasslande palmer i eftermiddagsbrisen och behagligt ljumma kvällar.

Mangaia

Att besöka Mangaia är som att resa tillbaka i tiden. Här lever befolkningen som man alltid gjort och de berättar gärna för besökare om sina traditioner och sitt kulturarv. Den spännande naturen består av kalkstensgrottor och fascinerande klippformationer men också lummiga palmlundar och undangömda stränder. Här är det upplevelserna som sätts i fokus; alltifrån bergsklättring och dykning till mindre äventyrliga upplevelser som ridning, grottvandring och intressanta öturer.

Atiu

Atiu är en av de verkligt orörda öarna där massturismen lyser med sin frånvaro. Till Atiu reser man främst för den fantastiska naturen och sällsynta fågelarter. Önskar du solbada på en egen strand så finns det med. Ön har endast 570 bofasta och det stora evenemanget är den lokala ölskolan s k Tumunu. Detta är en minnesvärd upplevelse där alla är hjärtligt välkomna!

Resfakta Cooköarna

Valuta & kreditkort

Valutan man använder är Nya Zeeland dollar. Kreditkort accepteras i stort sett överallt.

Invånarantal

ca. 13 000

Huvudstad

Avarua

El

På Cooköarna används 230v/50Hz. Här har man eluttag med tre hål, vilket kräver en adapter.

Pass och Visum

Om du är svensk medborgare och innehar ett svenskt pass behövs ej visum. Ditt pass ska vara giltigt i minst sex månader efter att du har rest ut från Cooköarna.

Flygtid

Ca 30 timmar från Stockholm beroende på resväg.

Så reser du hit

Den vanligaste och snabbaste flygvägen till Cooköarna är via Los Angeles. Tour Pacific kan också hjälpa dig med jorden runt biljetter där stopp på Cooköarna kan göras.

Språk

På Cooköarna talas engelska.

Tidsskillnad

-11 timmar

Dricks

Att ge dricks är inget som allmänt förväntas eller praktiseras på Cooköarna. Men på första klassens restauranger är det normalt att ge kyparen upp till tio procent vid god service.

Övrigt

Cooköarna tillämpar ett strikt förbud mot införsel i landet av grönsaker, frukter, fröer, nötter och färsk mat m.m. Inför ankomsten fyller du i ett formulär på flyget gällande dessa olika produkter och det följs sedan upp genom en rigorös kontroll i tullen. Det är därför viktigt att du har slängt all färsk mat och inte har något kvar i bagaget vid ankomst. All annan mat måste deklareras.

Klimat Cooköarna

Behagligt klimat året om! Till Cooköarna kan man resa när som helst på året. Temperaturerna varierar något, där deras vintermånader (maj-september) är de svalare månaderna och då kan kvällstemperaturen krypa ner mot 20-graderssträcket. Under december till mars kan temperaturen gå över 30 grader mitt på dagen, men ljumma vindar från havet svalkar för det mesta. Eftersom landet har tropiskt klimat så kan det regna året om, men sällan några långa stunder. Cykloner är ovanliga men kan förekomma under den varmaste perioden.

Klimattabell

Cooköarna Jan Feb Mar Apr Maj Jun Jul Aug Sep Okt Nov  Dec
Medeltemperatur
29 29 29 27 26 25 25 25 26 27 27 29
Vattentemperatur
27 28 27 27 26 26 27 25 25 26 27 28
Regndagar 17 17 18 18 15 12 13 14 15 14 14 17
Soltimmar/dag  7 7 6 6 6  5 5 6 6 6 6 7

Karta över Cooköarna

Hotell Cooköarna

Turer på Cooköarna

Planera din resa – Cooköarna

Du kan med fördel besöka mer än en ö då dessa har olika karaktär och upplevelser. Att få med Aitutaki på din resa till Cooköarna är nästan ett måste! Det går bra att göra denna paradisö som en dagstur från Rarotonga, men vi rekommendera ändå ett par nätter här. För bästa upplevelse bör du börja med Rarotonga och avsluta med Aitutaki.

Färdsätt

Med Rarotongas ringa omkrets på ca 3 mil är det enkelt att ta sig runt på egen hand med buss, hyrbil eller skoter. Även på Aitutaki är det vanligt att hyra en skoter. Med öns mindre storlek går också bra att ta sig runt med cykel.
Mellan öarna är det flyg som gäller.

Val av boende

På Cooköarna är det små, mysiga och oftast privatägda resorter. Allt från 2-stärnig till 4,5-stjärnig standard. Alla boenden erbjuder frukost, och många har även självhushåll med fullutrustade kök.
Vi på Tour Pacific rekommendera att du väljer ditt boende efter vädersträck. Vill du bo på solnedgångsidan eller soluppgångssidan? Men också om du önskar bo nära ett rev för bra snorkling, eller kanske vid en mer barnvänlig strand med långgrunt vatten och mjuk sand. 

 

Kontakta oss

Kontakta oss på tel 042-17 95 00 eller klicka på "Kontakta oss"-knappen.

Reseförslag

Utifrån era önskemål och våra säljares rekommendationer mejlar vi ett reseförslag.

Resan bekräftas

Vi bokar in flyg och övriga arrangemang och en handpenning på 4 000 kr betalas.

Ev. avbeställningsskydd måste bokas i samband med detta.

Innan avresa

Vi skickar slutfaktura ca 30 dagar innan avresa och därefter färdhandlingarna.

Reseförslag Cooköarna

Aktuella erbjudanden Cooköarna

Våra rundresor - Cooköarna

Tour Pacific rekommenderar

at WillStrohl.Modules.OpenGraph.OpenGraphWriter.OpenGraphStream.Write(Byte[] buffer, Int32 offset, Int32 count)
END OF LOG