Resa till Bali
  • Skönhet och färgprakt

    Bali

  • Avkopplande dagar på

    Bali

  • Coola hotell och sköna atmosfär

    Bali

Bali. Nusa Penida RockBali. Nusa DuaBali. Tanah lotBali. Destination BaliBali. Bali drinks BaliDestination BaliBali. Kelingking secret point at penida IslandBali Skogen Bali. traditionell kläder och dekoration av en liten balinesisk flicka Bali. Bali Dancers Bali. Coupel i Bali

Älskvärd och mängder av magi

Bali

Denna tropiska och gröna ö är full av liv och vackra vyer. Bali är pittoresk, gästvänlig, mytomspunnen och lätt att förälska sig i. Ön som tillhör Indonesien är inte mycket större än Gotland.

Avkoppling eller aktivering på din resa till Bali - du bestämmer!

Denna lilla omtyckta ö kan bl.a. erbjuda surfing i världsklass, dykning bland mjuka koraller, vandring eller forsränning med grönskande omgivningar. Söker du den mer stilla och avkopplande vistelsen finns mängder av professionella och väldigt prisvärda spa och wellness upplevelser. 

Bali andas lugn och harmoni. Mycket speglat av den synliga och vackra kulturen förutom det vänliga folkets känsla för skönhet. Överallt finner du blomsteruppsättningar och vackert dekorerade offerkorgar. Öns fantastiska natur blandar sig med gröna risterrasser, tät djungel, vackra stränder och ett blått hav med skummande bränningar.

Sanur

Detta är den gamle fiskebyn som har utvecklats till en turistort för alla smaker. Här finns fina stränder som passar familjer som vill ha en lugn plats där barnen kan leka i sanden.

Nusa Dua & Benoa

Nusa Dua och Benoa ligger på den sydligaste udden och erbjuder långsträckta sandstränder. Många av de större hotellen finns här och även en av öns mest populära golfbanor.

Kuta Beach

Här finner du Balis största turistort med stort utbud utav restauranger, intensivt nöjesliv och riktigt bra shopping. Den populära stranden här drar även till sig surfare från hela världen då vågorna här är särskilt gynnsamma för surfing. 

Seminyak & Legian

Seminyak och Legian ligger norr om Kuta och har en lugnare atmosfär jämför med grannstaden Kuta. I Seminyak finns goda möjligheter för dig som önskar att bo i en villa med pool. Du finner även ett stort utbud av högklassiga restauranger och trendiga butiker här.

Ubud

Ubud är Balis kulturella centrum. Det ligger otroligt vackert omgiven av risterrasser i bergen. Klimatet är något svalare och tempot lugnare. Här finner du tempel, fornlämningar och konsthantverk tillverkat enligt gammal tradition.

Lombok

Föredrar du lugnare omgivningar med mindre turism kan du välja att kombinera din vistelse på Bali med ön Lombok. Ön har en fantastisk natur med vackra stränder, magiska vattenfall och lummigt gröna platser. Här ägs de flesta företagen av de lokala familjerna. Allt är småskaligt och lokalt.

Nusa Lembongan

Nusa Lembongan ligger sydost om Balis kust. Denna ö har blivit en av Balis populäraste resmål med sina fina stränder och det klara vattnet som är perfekt för snorkling och dykning. Passar dig som söker lugnt tempo och bara vill njuta av den storslagna naturen.

Resfakta Bali

Valuta & kreditkort

Valutan man använder är Indonesiska rupiah. Kreditkort accepteras i stort sett överallt.

Invånarantal

ca. 4,2 miljoner

Huvudstad

Denpasar är huvudstaden i den indonesiska provinsen Bali.

El

Indonesien har precis som Sverige 220 volt. Adapter behövs ibland, men ofta kan man använda svenska kontakter. Vi rekommenderar att du för säkerhets skull tar med dig ett adapterset som har olika valmöjligheter.

Pass och Visum

Om du är svensk medborgare och innehar ett svenskt pass behövs ej visum. Ditt pass ska vara giltigt i minst sex månader efter att du har rest ut från Indonesien. Notera att provisoriska pass inte godtas för inresa i Indonesien, inte heller om man ordnar visering i dem i förväg.

Flygtid

Ca 15 – 17 timmar från Stockholm beroende på resväg.

Så reser du hit

Den vanligaste och snabbaste flygvägen till Bali är via Doha, Dubai, Hongkong och Singapore. Tour Pacific kan också hjälpa dig med jorden runt biljetter där stopp på Fiji kan göras.

Språk

Riksspråket är balinesiska men många pratar även engelska på Bali.

Tidsskillnad

+6 till +7 timmar beroende på vilken tid av året.

Dricks

Eftersom det oftast läggs på en serviceavgift så förväntas ingen dricks, men har man fått bra service kan man lämna en liten summa i dricks och det uppskattas.

Klimat Bali

Klimatet är tropiskt en temperatur som ligger runt 27 grader året runt. Regnperioden varar under perioden december-mars och torrtiden april-november. Det kan i princip komma en kortare regnskur när som helst. Att det regnar under regnperioden innebär inte att det regnar oavbrutet. Som på de flesta mindre öar i världen drar regnmolnen snabbt förbi. Under torrperioden regnar det oftast under eftermiddagen och kvällen då fuktigheten har dämts upp under dagen.

Klimattabell

Bali Jan Feb Mar Apr Maj Jun Jul Aug Sep Okt Nov  Dec
Dagstemperatur
31 31 31 31 31 30 30 30 30 30 32 31
Nattemperatur
26 26 26 26 25 25 25 25 25 26 26 26
Sol/dag 9 9 9 10 10 9 10 10 10 10 9 8
Regn (mm)
300 280 210 100 80 70 50 40 90 100 150 290
Vattentemperatur 27 27 28 29 28 28 28 28 28 28 28 28

Karta över Bali

Hotell på Bali

Turer på Bali

Planera din resa - Bali

Du kan med fördel kombinera de mer turistiga platserna i söder med natursköna och kulturella Ubud. Men du bör även uppleva några dagar på något av de lugnare områdena för sol & bad, såsom de mindre öarna öster om Bali eller kanske vid Lovina i norr. Möjligheterna är många. Låt oss på Tour Pacific skräddarsy din dröm resa till Bali. Vår kunskap om Bali är din trygghet!

Färdsätt

Den internationella flygplatsen ligger i staden Denpasar. Här ifrån kommer man på ca. 20-50 minuter till de närliggande semesterorterna i söder. Det går att hyra bil för att se dig omkring på Bali. Men du kan även hyra en chaufför med bil till ett mycket rimligt pris, och du bestämmer vart du vill åka. Även om ön är liten går trafiken långsamt. Att ta sig med bil till norra Bali tar ca. 4 timmar. Från Sanur till Nusa Lembongan tar du dig med snabbgående båt på 30 minuter, och till Gili öarna och Lombok tar det 3 timmar. Till Lombok kan du även flyga, vilket tar ca, 30 minuter från Denpasar flygplats.

Val av boende

 

Det finns ett brett utbud av fantastiska hotell på Bali med allt från exklusiva och högklassiga resorter till budget alternativ. Här finns små boutiquehotell, större hotellkomplex och stora möjligheter för dig som drömmer om en egen villa med pool. Hotellen håller en väldigt hög genomsnittlig standard och priserna varierar beroende på platsen på ön samt vilken service som ingår.

 

Kontakta oss

Kontakta oss på tel 042-17 95 00 eller klicka på "Kontakta oss"-knappen.

Reseförslag

Utifrån era önskemål och våra säljares rekommendationer mejlar vi ett reseförslag.

Resan bekräftas

Vi bokar in flyg och övriga arrangemang och en handpenning på 4 000 kr betalas.

Ev. avbeställningsskydd måste bokas i samband med detta.

Innan avresa

Vi skickar slutfaktura ca 30 dagar innan avresa och därefter färdhandlingarna.

Reseförslag Bali

Aktuella erbjudanden Bali

Tour Pacific rekommenderar

at WillStrohl.Modules.OpenGraph.OpenGraphWriter.OpenGraphStream.Write(Byte[] buffer, Int32 offset, Int32 count)
END OF LOG