Resa Wellington & Nya Zeeland - Tour Pacific
 •  

   

  {{art.Header}}

Wellington med omnejd

Wellington är världens sydligast belägna huvudstad och staden ligger osedvanligt vackert vid sundet Cook Strait, på Nordöns sydligaste udde.

Staden är relativt kuperad och längs bergssluttningarna ner mot naturhamnen ligger pittoreska trähus i olika pastellfärger. Stadens centrum är lättnavigerat där gatorna bl. a flankeras av trevliga restauranger, affärer och caféer. Wellingtons nationalmuseum Te Papa är väl värt ett besök. Här bjuds besökaren på en högteknologisk resa bakåt i tiden då de första människorna anlände till Nordön. En fascinerande upplevelse!

Strax norr om Wellington och på den östra delen av Nordön finner du staden Napier och Hawkes Bay. Området är känt för bra viner och mat, och fantastisk golf. Napier är staden som efter en kraftig jordbävning byggdes upp i klassisk Art Deco-stil. Här Napier håller man årligen vin- och matfestivaler i världsklass.

Fakta Nya Zeeland

Valuta & kreditkort

Den lokala valutan är Nya Zeeland dollar. Kreditkort accepteras i stort sett överallt.

Invånarantal

4,5 miljoner

Huvudstad

Wellington

El

I Nya Zeeland används 230v/50Hz. Här har man eluttag med tre hål, vilket kräver en adapter.

Pass och Visum

Om du är svensk medborgare och innehar ett svenskt pass behövs ej visum om du stannar max i tre månader. Ditt pass ska vara giltigt i minst  tre månader efter att du har rest ut från Nya Zeeland.

Flygtid

Ca 26-29 timmar från Stockholm beroende på resväg.

Så reser du hit

Med Tour Pacific kan du bl.a. flyga till Australien via Dubai, Hongkong, Los Angeles, Singapore. Möjligheterna är många och det går utmärkt att få med Nya Zeeland på en flygbiljett jorden runt.  Att kombinera Nya Zeeland med Cooköarna, Fiji eller Tahiti går utmärkt.

Språk

I Nya Zeeland  talas engelska.

Tidsskillnad

Svensk sommartid +11 timmar och svensk vintertid +12 timmar.

Dricks

Att ge dricks är inget som allmänt förväntas eller praktiseras i Nya Zeeland. Men på första klassens restauranger är det normalt att ge kyparen upp till tio procent vid god service.

Övrigt

Nya Zeeland tillämpar ett strikt förbud mot införsel i landet av grönsaker, frukter, fröer, nötter och färsk mat m.m. Inför ankomsten fyller du i ett formulär på flyget gällande dessa olika produkter och det följs sedan upp genom en rigorös kontroll i tullen. Det är därför viktigt att du har slängt all färsk mat och inte har något kvar i bagaget vid ankomst. All annan mat måste deklareras.

I Nya Zeeland  är det inte några problem att dricka vattnet direkt från kranen. 

Klimat Nya Zeeland

 • Nya Zeeland har årstider tvärtemot vad vi har. Under vår sommar har man vinter i Nya Zeeland osv.
 • Norra delarna av Nordön har ett subtropiskt klimat medan övriga Nya Zeeland har ett tempererat klimat.
 • Temperaturerna sjunker som regel när du reser söderut på Nya Zeeland, och generellt sett har kusterna något högre temperaturer.
 • Under somrarna som varar mellan december till februari är det vanligtvis temperaturer på över 20 grader runt hela Nya Zeeland.
 • På höstarna sjunker temperaturerna (mars-maj), speciellt under kvällar och nätter. Se till att ha med en tröja om det skulle bli kallt.
 • Vintern (juni-augusti) är kort i Nya Zeeland.  De norra delarna av Nordön har då temperaturer runt 15 grader medans inlandet av Sydön kan då ha snö.
 • Mellan september och november är det vår i Nya Zeeland. Här kan man under årstid få uppleva alla sorters väder, från kallt och frostigt till soliga varma dagar.
 • Nya Zeeland har över 2000 soltimmar om året och de soligaste platserna som Bay of Plenty, Hawke’s Bay och Nelson har mer än 2350 soltimmar om året.

Wellington Jan Feb Mar Apr Maj Jun Jul Aug Sep Okt Nov  Dec
Medeltemperatur
20 20 19 17 14 12 11 12 13 15 17 19
Regndagar 7 7 10 10 10 13 13 13 11 11 11 7

Karta över Wellington, Nya Zeeland

Våra hotell Wellington med omnejd

Reseförslag Wellington med omnejd

Reseförslag Wellington med omnejd

Våra rundresor - Wellington med omnejd

Tour Pacific rekommenderar

at WillStrohl.Modules.OpenGraph.OpenGraphWriter.OpenGraphStream.Write(Byte[] buffer, Int32 offset, Int32 count)
END OF LOG