Resa Auckland & Nya Zeeland - Tour Pacific
 •  

   

  {{art.Header}}

Auckland med omnejd

Auckland eller ”City of Sails” som staden även kallas, är vackert beläget mellan två hamnar. Staden är med sina ca. 1,5 miljoner invånare Nya Zeelands största stad och åtnjuter ett behagligt klimat året runt. Auckland har mycket att erbjuda. Trevliga museum, bra restauranger, casino, utmärkt shopping och olika dagsturer till havs, vinturer med mycket mer.  

Många av innerstadens attraktioner ligger samlade kring vattnet och hamnområdena, vilket gör att det är gångavstånd till det mesta. Aucklands mest framträdande landmärke är den 325 m höga Sky Tower som ligger på cirka 10 minuters promenad från hamnen. Som knutpunkt i hamnen ligger den stora gulröda ”Ferry Building” Därifrån går de flesta färjeturerna ut till de mindre öarna i Hauraki gulf.

I Bay of Islands norr om Auckland får du uppleva härliga sandstränder, kuperande landskap och en skärgård i havet som skapar en paradismiljö seglaren. Det är även en plats där du har möjligheten att simma med delfiner. Att resa till Bay of Islands med bil från Auckland tar ca. tre timmar.

Ett par timmars bilväg österut fån Auckland ligger Coromandelhalvön med fantastisk frodig natur och slingrande bilvägar. I detta området finner du även underbara kritvita stränder och bl.a. Hot Water Beach som på grund av varma källor under marken värmer upp vattnet på stranden.

Fakta Nya Zeeland

Valuta & kreditkort

Den lokala valutan är Nya Zeeland dollar. Kreditkort accepteras i stort sett överallt.

Invånarantal

4,5 miljoner

Huvudstad

Wellington

El

I Nya Zeeland används 230v/50Hz. Här har man eluttag med tre hål, vilket kräver en adapter.

Pass och Visum

Om du är svensk medborgare och innehar ett svenskt pass behövs ej visum om du stannar max i tre månader. Ditt pass ska vara giltigt i minst  tre månader efter att du har rest ut från Nya Zeeland.

Flygtid

Ca 26-29 timmar från Stockholm beroende på resväg.

Så reser du hit

Med Tour Pacific kan du bl.a. flyga till Australien via Dubai, Hongkong, Los Angeles, Singapore. Möjligheterna är många och det går utmärkt att få med Nya Zeeland på en flygbiljett jorden runt.  Att kombinera Nya Zeeland med Cooköarna, Fiji eller Tahiti går utmärkt.

Språk

I Nya Zeeland  talas engelska.

Tidsskillnad

Svensk sommartid +11 timmar och svensk vintertid +12 timmar.

Dricks

Att ge dricks är inget som allmänt förväntas eller praktiseras i Nya Zeeland. Men på första klassens restauranger är det normalt att ge kyparen upp till tio procent vid god service.

Övrigt

Nya Zeeland tillämpar ett strikt förbud mot införsel i landet av grönsaker, frukter, fröer, nötter och färsk mat m.m. Inför ankomsten fyller du i ett formulär på flyget gällande dessa olika produkter och det följs sedan upp genom en rigorös kontroll i tullen. Det är därför viktigt att du har slängt all färsk mat och inte har något kvar i bagaget vid ankomst. All annan mat måste deklareras.

I Nya Zeeland  är det inte några problem att dricka vattnet direkt från kranen. 

Klimat Nya Zeeland

 • Nya Zeeland har årstider tvärtemot vad vi har. Under vår sommar har man vinter i Nya Zeeland osv.
 • Norra delarna av Nordön har ett subtropiskt klimat medan övriga Nya Zeeland har ett tempererat klimat.
 • Temperaturerna sjunker som regel när du reser söderut på Nya Zeeland, och generellt sett har kusterna något högre temperaturer.
 • Under somrarna som varar mellan december till februari är det vanligtvis temperaturer på över 20 grader runt hela Nya Zeeland.
 • På höstarna sjunker temperaturerna (mars-maj), speciellt under kvällar och nätter. Se till att ha med en tröja om det skulle bli kallt.
 • Vintern (juni-augusti) är kort i Nya Zeeland.  De norra delarna av Nordön har då temperaturer runt 15 grader medans inlandet av Sydön kan då ha snö.
 • Mellan september och november är det vår i Nya Zeeland. Här kan man under årstid få uppleva alla sorters väder, från kallt och frostigt till soliga varma dagar.
 • Nya Zeeland har över 2000 soltimmar om året och de soligaste platserna som Bay of Plenty, Hawke’s Bay och Nelson har mer än 2350 soltimmar om året.

Auckland Jan Feb Mar Apr Maj Jun Jul Aug Sep Okt Nov  Dec
Medeltemperatur
23 23 22 20 17 16 14 15 16 18 20 22
Vattentemperatur
18 18 17 16 15 14 13 13 13 15 15 18
Regndagar 8 8 11 11 11 15 15 15 12 12 12 12

Karta över Auckland, Nya Zeeland

Våra hotell Auckland med omnejd

Reseförslag Auckland med omnejd

Reseförslag Auckland med omnejd

Våra rundresor - Auckland med omnejd

Tour Pacific rekommenderar

at WillStrohl.Modules.OpenGraph.OpenGraphWriter.OpenGraphStream.Write(Byte[] buffer, Int32 offset, Int32 count)
END OF LOG