Resa Marlborough & Nya Zeeland - Tour Pacific
 • Aoteroa - det långa vita molnets land

  Nya Zeeland

 • Charmiga städer

  Nya Zeeland

 • Sagolikt spektakulärt

  Nya Zeeland

Marlborough sounds droneMarlborough Sounds Marlborough.Picton MarlboroughPicton Marlborough Bild: Miles HoldenQueen Charlotte Track, MarlboroughQueen Charlotte Track, MarlboroughMarlborough Queen Charlotte Bild: Chris McLennanQueen Charlotte Track Marlborough Bild: Miles HoldenWharariki Beach NelsonMMarlborough Sounds Marlborough.

Marlborough med omnejd

Marlborough ligger i norra delen av Sydön och är ett av Nya Zeelands största vinterritorier. Här finns några av Nya Zeelands största vingårdar och vinproducenter och har sedan 1970-talet ökat sin produktion märkbar. Området erbjuder inte mindre än 20 vingårdar, och de flesta är öppna för besökare och du kommer att tas emot med öppna armar om du tittar in. Många av vingårdarna ligger så nära varandra att du enkelt kan ta dig runt och kanske en cykeltur i vinregionen kan locka? I Marlborough variera sig landskapet på ett skönt grönt kuperande sätt, och kusten bjuder på små men djupa pittoreska vikar. Från vandringsleden Queen Charlotte Track får du sagolika vyer som du bara trodde fanns i drömmarnas värld.

En resa till Abel Tasman National Park 

Strax väster om Marlborough har vi staden Nelson och Abel Tasman National Park. Det är denna region som har flest soltimmar per år i hela Nya Zeeland. Här kan du vandra längs de vackra gyllenbruna stränderna i Golden Bay, och längre in i Abel Tasman National Park kan du uppleva kristallklara vatten från flera av Nya Zeelands största vattenfall. Området bjuder på många trevliga vandringsleder som du kan göra både på egen hand eller organiserat i grupp. Här finns en mängd trevliga lodger att övernatta på för den som vill vara ute lite längre. Att se parken från vattnet är också en upplevelse, och det gör du bäst i en kajak eller på en segeltur i katamaran. Det finns flera ställen att gå iland på för att bada eller gå på upptäcktsfärd. 

Resfakta Nya Zeeland

Valuta & kreditkort

Den lokala valutan är Nya zeeländska dollar. Kreditkort accepteras i stort sett överallt.

Invånarantal

4,5 miljoner

Huvudstad

Wellington

El

I Nya Zeeland används 230v/50Hz. Eluttagen är med tre hål, vilket kräver en adapter.

Pass och Visum

Om du är svensk medborgare och innehar ett svenskt pass behövs ej visum om du stannar max i tre månader. Ditt pass ska vara giltigt i minst  tre månader efter att du har rest ut från Nya Zeeland.

Flygtid

Ca 26-29 timmar från Stockholm beroende på resväg.

Så reser du hit

Med Tour Pacific kan du bl.a. flyga till Australien via Dubai, Hongkong, Los Angeles, Singapore. Möjligheterna är många och det går utmärkt att få med Nya Zeeland på en flygbiljett jorden runt. Att kombinera Nya Zeeland med Cooköarna, Fiji eller Tahiti går utmärkt.

Språk

På Nya Zeeland talas engelska.

Tidsskillnad

Svensk sommartid +11 timmar och svensk vintertid +12 timmar.

Dricks

Att ge dricks är inget som allmänt förväntas eller praktiseras i Nya Zeeland. På exklusivare restauranger är det normalt att ge kyparen upp till tio procent vid god service.

Övrigt

Nya Zeeland tillämpar ett strikt förbud mot införsel i landet av grönsaker, frukter, fröer, nötter och färsk mat m.m. Inför ankomsten fyller du i ett formulär på flyget gällande dessa olika produkter och det följs sedan upp genom en rigorös kontroll i tullen. Det är därför viktigt att du har slängt all färsk mat och inte har något kvar i bagaget vid ankomst. All annan mat måste deklareras.

På Nya Zeeland  är det inte några problem att dricka vattnet direkt från kranen. 

Klimat Nya Zeeland

 • Nya Zeeland har årstider tvärtemot vad vi har. Under vår sommar har man vinter i Nya Zeeland osv.
 • Norra delarna av Nordön har ett subtropiskt klimat medan övriga Nya Zeeland har ett tempererat klimat.
 • Temperaturerna sjunker som regel när du reser söderut på Nya Zeeland, och generellt sett har kusterna något högre temperaturer.
 • Under somrarna som varar mellan december till februari är det vanligtvis temperaturer på över 20 grader runt hela Nya Zeeland.
 • På höstarna sjunker temperaturerna (mars-maj), speciellt under kvällar och nätter. Se till att ha med en tröja om det skulle bli kallt.
 • Vintern (juni-augusti) är kort i Nya Zeeland.  De norra delarna av Nordön har då temperaturer runt 15 grader medans inlandet av Sydön kan då ha snö.
 • Mellan september och november är det vår i Nya Zeeland. Här kan man under årstid få uppleva alla sorters väder, från kallt och frostigt till soliga varma dagar.
 • Nya Zeeland har över 2000 soltimmar om året och de soligaste platserna som Bay of Plenty, Hawke’s Bay och Nelson har mer än 2350 soltimmar om året.

Karta över Marlborough, Nya Zeeland

Våra hotell Marlborough med omnejd

Reseförslag Marlborough med omnejd

Reseförslag Marlborough med omnejd

Våra rundresor - Marlborough med omnejd

Tour Pacific rekommenderar

at WillStrohl.Modules.OpenGraph.OpenGraphWriter.OpenGraphStream.Write(Byte[] buffer, Int32 offset, Int32 count)
END OF LOG