Resa Sydney & Australien - Tour Pacific
 •  

   

  {{art.Header}}

Sydney med omnejd

Sydney har det mesta av precis allt! Storstadspuls med närmare 5 miljoner invånare, härliga stränder, gröna parker, vacker naturhamn och sevärdheter i det oändliga. Sydney är också en blomstrande kulturstad med många teatrar, musikaler och som okrönt drottning - det berömda Sydney Opera House som ger både konsert-, opera- och balettföreställningar.

Många hotell ligger nära the Rocks som är de gamla hamnkvarteren, dit de första nybyggarna kom från Europa på 1700-talet. Numer är de flesta gamla magasinen ombyggda till caféer och affärer och några av citys bästa restauranger finns inrymda här. I närheten ligger Circular Quay varifrån sightseeingbåtar och andra fartyg utgår. Sydney är så vackert att du bör se staden både från ovan, från vattnet och mitt i stan sittande på en cykel. Välkommen till en av världens vackraste städer!

Även om man inte tröttnar på Sydney i första taget så finns det mycket att upptäcka utanför staden. Strax väster om Sydney ligger bergskedjan Blue Mountains vars namn kommer från oljan i eukalyptus-träden som ger bergssidan ett blåaktigt skimmer. Solen får oljan att förångas i ett blåaktigt sken.

Värt att besöka söder om Sydney är kuststräckan med Royal National Park, och Jervis Bay lite längre ner. Här har du mycket goda chanser att se kängurur bada tassarna nere vid strandkanten. Snowy Mountains och Australiens högsta berg Mount Kosciuszko (högre än Kebnekaise!) ger dig underbara vyer och lämpligt att uppleva på din resa mellan Melbourne och Sydney.

Surfstaden Byron Bay eller någon av de andra kuststäderna norr om Sydney är också väl värda ett besök. Här har du ett behagligt klimat och fantastiska stränder.

Fakta Australien

Valuta & kreditkort

Den lokala valutan är Australiska dollar. Kreditkort accepteras i stort sett överallt.

Invånarantal

23,9 miljoner

Huvudstad

Canberra

El

I Australien används 230v/50Hz. Här har man eluttag med tre hål, vilket kräver en adapter.

Pass och Visum

Passet måste vara giltigt minst 6 månader efter hemkomst. Visum krävs för Australien. Vi på Tour Pacific hjälper er gärna med 3 månaders turistvisum.

Flygtid

Ca 20-28 timmar från Stockholm beroende på resväg.

Så reser du hit

Med Tour Pacific kan du bl.a. flyga till Australien via Dubai, Doha, Hongkong, Los Angeles, Singapore. Möjligheterna är många och det går utmärkt att få med Australien på en flygbiljett jorden runt.

Språk

I Australien talas engelska.

Tidsskillnad

Svensk sommartid +6 timmar till +9 timmar och svensk vintertid +7 timmar +10 timmar beroende på var i landet man befinner sig. 

Dricks

Att ge dricks är inget som allmänt förväntas eller praktiseras i Australien. Men på första klassens restauranger är det normalt att ge kyparen upp till tio procent vid god service.

Övrigt

Australien tillämpar ett strikt förbud mot införsel i landet av grönsaker, frukter, fröer, nötter och färsk mat m.m. Inför ankomsten fyller du i ett formulär på flyget gällande dessa olika produkter och det följs sedan upp genom en rigorös kontroll i tullen. Det är därför viktigt att du har slängt all färsk mat och inte har något kvar i bagaget vid ankomst. All annan mat måste deklareras. 

I Australien är det inte några problem att dricka vattnet direkt från kranen. 

Klimat Australien

 • Australien har årstider tvärtemot vad vi har. Under vår sommar har man vinter i Australien osv.
 • Norra delarna av landet har tropiskt klimat och därmed 25-32 grader året om. Alltid varmt i både luft och vatten året om.
 • Mellersta delarna har subtropiskt klimat och här kan det blir kyliga kvällar samt under 20 grader i vattnet under vintern
 • Södra delarna har ett tempererat klimat liknande medelhavsklimat och tydliga årstider.
 • En vanlig vinterdag i Sydney kan man sitta i 20 graders solsken på en uteservering. Dock kyliga kvällar.
 • Allra längst i söder kan temperaturen sjunka mot noll på vintern och ligga på över 40 grader under sommaren!

Klimattabell

Sydney Jan Feb Mar Apr Maj Jun Jul Aug Sep Okt Nov  Dec
Min. temperatur
18 18 17 14 11 9 8 9 11 13 15 17
Max. temperatur
26 25 24 22 19 17 16 17 20 22 24 25
Regndagar 13 13 14 13 14 12 12 11 11 12 12 13
Soltimmar/dag 7 7 7 7 6 6 7 7 7 8 8 8

Karta över Sydney, Australien

Våra hotell Sydney med omnejd

Reseförslag Sydney med omnejd

Reseförslag Sydney med omnejd

Våra rundresor - Sydney med omnejd

Tour Pacific rekommenderar

at WillStrohl.Modules.OpenGraph.OpenGraphWriter.OpenGraphStream.Write(Byte[] buffer, Int32 offset, Int32 count)
END OF LOG