Resa Melbourne & Australien - Tour Pacific
 • Avslappnad livsstil 

  Australia's Nature Coast

 • Barriärrev,regnskog och paradisstränder

  Queensland

 • Genuina naturupplevelser

  South Australia


 • Australiens outback

  Northern Territory

 • Sydney - världens skönaste stad!

  Australien

 • Storslagen natur och fantastiskt djurliv

  Australien

Wilsons Promontory Gippslan

Wilsons Promontory GippslandGreat Ocean RoadMelbourne. Portsea Boathouse. Vackra hus med Färger Melbourne City. Vandra i Stad Melbourne. Guided Walking on Victorian BeachKangaroos at Halls Gap GrampiansMelbourne. Great Ocean Walk LandscapMelbourne. Southern Cross Station,Melbourne med omnejd City Melbourne med omnejd. City ParkMelbourne med omnejd. Vandra i centrum Melbourne med omnejd. Saint Kilda VictoriaMelbourne. Federation SquareMelbourne med omnejd. City

Melbourne med omnejd

Melbourne är huvudstad i Victoria och är Australiens näst största stad. En vibrerande och mångkulturell stad med ett stort utbud av sevärdheter, bra shopping och underbara restauranger med kök från världens alla hörn. Infrastruktur och arkitektur blandar sig härligt i staden. Här finns breda gator, smala gränder, viktorianska byggnader och moderna höghus. I de många gröna parkerna eller längs Yarra River kan du ta det lugnt och skönt efter en dag i staden.

Övernatta i en gammal guldgrävarstad – Walhalla! 

Bara två timmars bilresa från Melbourne ligger fd guldgrävarstaden Walhalla. När staden stod på toppen av sina glansdagar så bodde det över 4000 människor här som alla hoppades på lycka och rikedom. Idag bor det bara 20 bofasta, men de har ändå ett eget hotell – Star Hotel – med bara 12 rum. Hotellet drivs sedan många år av paret Michael och Russel och deras två labradorer tillhör hotellpersonalen och gästerna får gärna låna dem för promenader i naturen. Här finns gamla gruvor att besöka, åka ånglok eller vandra i Baw Baw National Park. Walhalla når man med en liten avstickare på vägen till Canberra och vidare till Sydney eller varför inte göra en loop från Malbourne och kombinera med vackra naturupplevelser i Lakes Entrance och Wilsons prometory. Tala med oss på Tour Pacific så föreslår vi en trevlig rutt där du bilar själv mellan sevärdheter, naturupplevelser och charmiga boenden. Detta är en bit från de vanliga allfartsvägarna så du möter fler australiensare än turister! 

Australian Open i Melbourne

Melbourne är också något av Australiens kulturella huvudstad och här finns närmast ett outtömligt utbud i form av teatrar, opera, balett och museum. För tennisfantasten hålls den årliga Australian Open de två sista veckorna i januari och är något av en riktig folkfest och upplevelse att få var med om! Ett av Australiens största events hålls även årligen i Melbourne. Den första veckan i november klär folk upp sig för glamour och fest till den stora hästkapplöpningen – Melbourne Cup. I mars månad varje år byggs staden om för fartfyllda upplevelser, där det då erbjuds på Formul 1 - Australian Grand Prix.

Runt staden finns mängder med sevärdheter som bl.a. vingårdarna i Yarra Valley och Mornington Peninsula, och Philip Island med sina söta dvärgpingviner. Victoria har även en del mindre kända nationalparker som Grampians National Park och Wilsons Promontory National Park, som är några av Australiens mest förbisedda nationalparker. Två platser där du upplever spektakulär natur och mängder med vilda Kängurur, Koalor och Wombats.

Vill du uppleva en av Australiens vackraste kustvägar? Ja, då kan vi varmt rekommendera Great Ocean Road. En härligt slingrande bilväg längs med Victorias karga och trevliga sydkust. På vägen passerar man surfstränder i världsklass som Bells Beach. Stenformationen ”De tolv apostlarna” är kanske den mest kända attraktionen, men det finns fantastiskt mycket mer att se och göra längs med vägen. På den 243km långa körsträckan passerar du fiskebyar, regnskog, fina badstränder och nationalparker. I området finns också ett stort och varierat djurliv, som kängurur, koalor, och valar utanför kusten när det är säsong för detta. Ta god tid på dig och stanna i de mysiga tätorterna längs med vägen. Här kan du äta underbart färsk fisk och skaldjur eller bara slappna av och njuta av resan. Great Ocean Road kan du utgöra på en del av din resa mellan Melbourne och Adelaide, men det går också bra att köra längs kustvägen som en rundtur från Melbourne. 

 

Resfakta Australien

Valuta & kreditkort

Den lokala valutan är Australiska dollar. Kreditkort accepteras i stort sett överallt.

Invånarantal

23,9 miljoner

Huvudstad

Canberra

El

I Australien används 230v/50Hz. Här har man eluttag med tre hål, vilket kräver en adapter.

Pass och Visum

Passet måste vara giltigt minst 6 månader efter hemkomst. Visum krävs för Australien. Vi på Tour Pacific hjälper er gärna med 3 månaders turistvisum.

Flygtid

Ca 20-28 timmar från Stockholm beroende på resväg.

Så reser du hit

Med Tour Pacific kan du bl.a. flyga till Australien via Dubai, Doha, Hongkong, Los Angeles, Singapore. Möjligheterna är många och det går utmärkt att få med Australien på en flygbiljett jorden runt.

Språk

I Australien talas engelska.

Tidsskillnad

Svensk sommartid +6 timmar till +9 timmar och svensk vintertid +7 timmar +10 timmar beroende på var i landet man befinner sig. 

Dricks

Att ge dricks är inget som allmänt förväntas eller praktiseras i Australien. Men på första klassens restauranger är det normalt att ge kyparen upp till tio procent vid god service.

Övrigt

Australien tillämpar ett strikt förbud mot införsel i landet av grönsaker, frukter, fröer, nötter och färsk mat m.m. Inför ankomsten fyller du i ett formulär på flyget gällande dessa olika produkter och det följs sedan upp genom en rigorös kontroll i tullen. Det är därför viktigt att du har slängt all färsk mat och inte har något kvar i bagaget vid ankomst. All annan mat måste deklareras. 

I Australien är det inte några problem att dricka vattnet direkt från kranen. 

Klimat Australien

 • Australien har årstider tvärtemot vad vi har. Under vår sommar har man vinter i Australien osv.
 • Norra delarna av landet har tropiskt klimat och därmed 25-32 grader året om. Alltid varmt i både luft och vatten året om.
 • Mellersta delarna har subtropiskt klimat och här kan det blir kyliga kvällar samt under 20 grader i vattnet under vintern
 • Södra delarna har ett tempererat klimat liknande medelhavsklimat och tydliga årstider.
 • En vanlig vinterdag i Sydney kan man sitta i 20 graders solsken på en uteservering. Dock kyliga kvällar.
 • Allra längst i söder kan temperaturen sjunka mot noll på vintern och ligga på över 40 grader under sommaren!

Klimattabell

Melbourne Jan Feb Mar Apr Maj Jun Jul Aug Sep Okt Nov  Dec
Min. temperatur
14 14 13 11 8 7 6 6 8 9 11 12
Max. temperatur
26 26 24 20 16 14 13 15 17 19 22 24
Regndagar 9 8 9 13 14 16 17 17 15 14 13 11
Soltimmar/dag 9 8 7 5 4 4 4 5 6 7 7 8

Karta över Melbourne, Australien

Hotell Melbourne med omnejd

Reseförslag Melbourne med omnejd

Reseförslag Melbourne med omnejd

Våra rundresor - Melbourne med omnejd

Tour Pacific rekommenderar

at WillStrohl.Modules.OpenGraph.OpenGraphWriter.OpenGraphStream.Write(Byte[] buffer, Int32 offset, Int32 count)
END OF LOG