Resa Tasmanien - Tour Pacific
 •  

   

  {{art.Header}}

Tasmanien

Tasmanien borde vara mer populärt! Imponerande natur med sina gröna regnskogar, höga berg, spegelblanka sjöar, vingårdar, gröna ängar, kritvita sandstränder med kristallklart hav, och många mysiga små byar.

Ön är lika stor som Holland och Belgien tillsammans vilket gör att du på fem till sju dagar kan få uppleva mycket av underbara Tasmanien. Cradle Mountain och Freycinet National Park är några av de absoluta höjdpunkterna. Regionhuvudstaden Hobart ligger vackert vid Derwent floden, på sydost kusten och bakom staden reser sig det 1270m höga berget, Mount Wellington. Man kan enkelt promenera runt Hobarts centrum på egen hand och där skåda många av de gamla byggnaderna som härstammar från stadens tid som valfångarstad på 1830-talet. Historieintresserade bör även ta sig till den tidigare straffkolonin Port Arthur samt uppleva de viktorianska byggningarna i staden Launceston.

Värt att besöka är även Mount Field, nationalparken på Tasmaniens västkust med sina dramatiska kustlinjer och höga vattenfall.

Fakta Australien

Valuta & kreditkort

Den lokala valutan är Australiska dollar. Kreditkort accepteras i stort sett överallt.

Invånarantal

23,9 miljoner

Huvudstad

Canberra

El

I Australien används 230v/50Hz. Här har man eluttag med tre hål, vilket kräver en adapter.

Pass och Visum

Passet måste vara giltigt minst 6 månader efter hemkomst. Visum krävs för Australien. Vi på Tour Pacific hjälper er gärna med 3 månaders turistvisum.

Flygtid

Ca 20-28 timmar från Stockholm beroende på resväg.

Så reser du hit

Med Tour Pacific kan du bl.a. flyga till Australien via Dubai, Doha, Hongkong, Los Angeles, Singapore. Möjligheterna är många och det går utmärkt att få med Australien på en flygbiljett jorden runt.

Språk

I Australien talas engelska.

Tidsskillnad

Svensk sommartid +6 timmar till +9 timmar och svensk vintertid +7 timmar +10 timmar beroende på var i landet man befinner sig. 

Dricks

Att ge dricks är inget som allmänt förväntas eller praktiseras i Australien. Men på första klassens restauranger är det normalt att ge kyparen upp till tio procent vid god service.

Övrigt

Australien tillämpar ett strikt förbud mot införsel i landet av grönsaker, frukter, fröer, nötter och färsk mat m.m. Inför ankomsten fyller du i ett formulär på flyget gällande dessa olika produkter och det följs sedan upp genom en rigorös kontroll i tullen. Det är därför viktigt att du har slängt all färsk mat och inte har något kvar i bagaget vid ankomst. All annan mat måste deklareras. 

I Australien är det inte några problem att dricka vattnet direkt från kranen. 

Klimat Australien

 • Australien har årstider tvärtemot vad vi har. Under vår sommar har man vinter i Australien osv.
 • Norra delarna av landet har tropiskt klimat och därmed 25-32 grader året om. Alltid varmt i både luft och vatten året om.
 • Mellersta delarna har subtropiskt klimat och här kan det blir kyliga kvällar samt under 20 grader i vattnet under vintern
 • Södra delarna har ett tempererat klimat liknande medelhavsklimat och tydliga årstider.
 • En vanlig vinterdag i Sydney kan man sitta i 20 graders solsken på en uteservering. Dock kyliga kvällar.
 • Allra längst i söder kan temperaturen sjunka mot noll på vintern och ligga på över 40 grader under sommaren!

Karta över Tasmanien, Australien

Våra hotell Tasmanien

Reseförslag Tasmanien

Reseförslag Tasmanien

Tour Pacific rekommenderar

at WillStrohl.Modules.OpenGraph.OpenGraphWriter.OpenGraphStream.Write(Byte[] buffer, Int32 offset, Int32 count)
END OF LOG