Tour Pacific > Inspiration > Kundreferenser > Fiji

Kundreferenser Fiji

Sagolika Fiji för andra gången!

Resan blev en riktig drömresa, kanske lite beroende på att vi var där för andra gången, första var 2004. Flygresan är dock i jobbigaste laget om man är lite till åren kommen. Jag skulle inte ha klarat mig utan min sambo p.g.a. att jag är svårt hörselskadad och inte hör mycket av vad som sägs på planen eller flygplatsen. Mycket går ju visserligen att läsa på alla tavlor som finns men en del information kommer ju per högtalare. Inget att rekommendera för de som är lite handikappade på något sätt, även om flygbolagen ställer upp på ett fördömligt sätt.
 
Hotellen vi bodde på, Nanuya Island Resort och Rydges Hideway Resort var mycket mycket bra både vad gäller mat och boende. På Nanuya
Island var det lite speciellt att stå i duschen och kunna se ut på en del av djungeln. Magiskt! Att bo på Nanuya var den ultimata avkopplingen. Bara tänka på sig själv och njuta av solen och det ljumma blå vattnet!
Kalla Sverige kändes väldigt avlägset. Hideway Resort var lite annorlunda. Mera hålligång tack vare mycket ungdomar. Badstranden var väl inte den allra bästa utan lite grusaktig sand. Men visst gick det att bada. Maten var superb på Hideway och servicen utmärkt.  Stora och rymliga bungalows precis som på Nanuya. 

Det absolut bästa för vår del med resan var kryssningen med Blue
Lagoon Cruises
i en vecka. Vilken uppassning, mat och vilka

upplevelser!  Helt sagolikt. Plus alla spännande och olika människor man träffar. Allt blir ju så intimt på en kryssning i.o.m. att alla är så nära varandra. Vi fick vara med om strandhugg på en massa små öar där det blev sol, bad, mat och dryck. Även bybesök fick vi vara med om och det hade sin charm. Vi blev bjudna på god mat och trevlig underhållning och fick dricka deras festdryck som heter Kava och görs på en rot. Ser ut som lervatten och smakar inget vidare. Men det är bara att dricka och se glad ut annars förolämpar man folket i byn. Åker man till Fiji så ska man absolut ta en resa med Blue Lagoon för det är en otrolig upplevelse. Helst ska man ta den längre turen för att få se så mycket som möjligt!

Sista veckan när vi bodde på Hideway så gjorde vi några utflykter. Bl.a. en flodtur med långbåt 1½ timmes färd rakt ut i djungeln. En upplevelse som också är helt underbar. Ett bad i ett vattenfall där vattnet är alldeles ljummet och ger kroppen en underbar massage är en av höjdpunkterna. Trippen innefattar ett bybesök med mat, Kava och underhållning. Det enda som inte var bra på den här trippen var toaletterna som var under all kritik, vilket vi påtalade för arrangören. Annars var trippen helt otroligt bra och guiden underbar. Berättade massor om Fiji och byn.  En dag hyrde vi en taxi (50F$) som tog oss till en ekologisk djurpark där en del av Fiji`s djurvärld finns. Vackra fåglar, sköldpaddor, ormar och fladdermöss fanns. Även naturen var regnskogsaktig och spännande att gå.

Taxin tog oss så till en liten stad som heter Sigatoka där det blev en del shopping. Stan är liten och ligger vid Sigatokafloden. Är som alla städer på Fiji, lite annorlunda än vi är vana vid. Men det får man ta. Finns några riktigt bra varuhus. Blev även en kaffe med glass som smakade helt underbart gott i värmen. Så den här trippen blev hellyckad för vår del.  Sista utflykten blev till Robinson Crusoe Island, som ligger strax utanför huvudön. Tog en stund med buss och båt att komma dit men det var det värt. En otroligt duktig guide var med och som höll igång hela tiden. På ön blev det en massa fantastiska uppträdanden, bushwalking och som vanligt mycket mat, som smakade helt underbart, och dryck. Maten tillagades i en jordugn som kallas Lovo. Blev även tid för lite sol och bad. Den här utflykten kan vi verkligen rekommendera!


Det som vi inte gillade var all transfer med bussar av skilda kvaliteter och där chaufförerna inte alltid verkade ha koll på vilka som skulle vart. Fruktansvärt jobbigt. Vi hade gärna betalat några extra hundralappar för resan bara för att slippa detta och få åka taxi i stället. Sedan, med facit i hand, skulle vi ha lagt våra hotell i annan ordning. Att sitta på flyg i 24 timmar, en jobbig busstransfer på det plus en jättejobbig taxibåtsfärd på 4 timmar för att komma ut till Nanuya Island, gjorde att vi var dödströtta vid framkomsten och måste sova några timmar. På det viset blev första dagen ingen höjdare. Hade varit bättre att börja på Hideway och sedan ta Nanuya Island för att avsluta med Blue Lagoon. Tror det hade varit det optimala. Men sådant här är ju svårt att veta i förväg. Bara att gilla läget s.a.s.

Totalt sett så var i alla fall resan värd all möda. Kommer aldrig att glömma den. Tour Pacific har gjort ett toppenjobb med vår resa och vi kan rekommendera dem å det varmaste! Kommer att göra det till våra vänner om de ska resa till Söderhavet eller andra länder Down under. Fiji kommer i alla fall att vara vårt drömresmål för all framtid. Hoppas att våra iakttagelser och upplevelser kan vara till hjälp för andra resenärer till Fiji. 
Kenneth Andersson & Anneli Wester


at WillStrohl.Modules.OpenGraph.OpenGraphWriter.OpenGraphStream.Write(Byte[] buffer, Int32 offset, Int32 count)
END OF LOG