Resa Perth & Västra Australien - Tour Pacific
 • Avslappnad livsstil 

  Australia's Nature Coast

 • Barriärrev,regnskog och paradisstränder

  Queensland

 • Genuina naturupplevelser

  South Australia


 • Australiens outback

  Northern Territory

 • Sydney - världens skönaste stad!

  Australien

 • Storslagen natur och fantastiskt djurliv

  Australien

City Beach, PearthPerth, AustralienPerth, AustralienHiking i västra Australien Leeuwin Naturaliste National ParkDelfiner vid Rockingham, PerthCaversham Wildlife Park PerthMandatory Credit PerthPink Lake, Västra AustralienPerth, AustralienKings Park, PerthPinky Beach Rottnest Island

Perth och västra Australien

Perth är en pulserande stad som blickar ut över Swan River. Här råder fantastiskt väder, stränderna är orörda och matutbudet mångsidigt och varierade. Du kan shoppa i trendiga butiker, besöka konstgallerier på King Street, promenera genom Kings Park Botanical Gardens eller ta en trädkronavandring för en unik utsikt över staden. I centrum finns där gratisbuss som gör det enkelt att besöka stadens sevärdheter. Med ett brett utbud av vattensporter på Swan River, över 50 kilometer av promenadstråk längs floden, flera stadsparker och vackra stränder bara några minuter bort är det lätt att förstå varför Perths avslappnade utomhuslivsstil är beroendeframkallande för alla som besöker.

Snabbaste vägen till Australien 

Den snabbast vägen till Australien är tillsammans med Qantas och deras Dreamliner, en direktflygning från London Heathrow till Perth. Dreamliner är ett av de mest avancerade långdistansflygen och rymmer 236 passagerare. Du kan välja att flyga i Business-, Premium Economy och Ekonomiklass.

Visste du att du kan se klart alla säsonger av serien Downtown Abbey på en tur och retur till Australien? Flygningen tar cirka 17 timmar, enkel väg!

Flyg över The Pink Lake – Lake Hillier

Sydvästra Australien har många fantastiska naturupplevelser, förutom Margaret Rivers vingårdar, simma med delfiner och valskådning så finns bl a en helt rosafärgad sjö som med fördel kan upplevas från luften!

Viner i världsklass - Margaret River 

Margaret River är ett paradis mat- och vinälskare. Här möts frodiga vingårdar och orörda stränder, det bästa av två världar. Njut av viner i världsklass, välsmakande gourmetmat och utforska uråldriga skogar. Från fantastiska surfvågor till underjordiska grottor är Margaret River en dröm för friluftsentusiaster. Med sin unika blandning av natur och kulinariska läckerheter är detta en destination för livsnjutaren.

Simma med delfiner i Western Australia

Ett stenkast från Perth och Fremantle kan du simma med delfiner i Rockingham eller ta en cykeltur runt Rottnest Island och komma den lilla Quokka kängurun nära.

Perth är också en bra utgångspunkt om du vill prova på det otämjda Australien. Två till tre timmar med bil söder om staden ligger berömda vingårdar i det natursköna området Margaret River. Har du möjligheten bör du även ta dig Ytterligare längre söderut till Cape Le Grand som ligger utanför Esperance, ca 80 mil sydost om Perth. Här finns en storslagen natur, kritvita stränder och ett otroligt turkosblått hav som kan konkurrera med färgerna på korallöarna i Söderhavet.

Norr om Perth ligger några av Australiens mest dramatiska och avsides naturområden. Vid The Pinnacles i Nambung National Park reser sig mystiska stenformationer upp ur ökensanden. Shark Bay bjuder på spännande  kustlandskap och vid Monkey Mia kan du simma med sjökor och mata delfiner.

Längre norrut väntar The Kimberlys som bjuder på overkligt vackra kuster där kontrasterna av den röda sanden, det turkosblå havet och himlen skapar en levande pastelltavla. I detta urgamla landskap finner du krokiga baobabträd står som silhuetter mot Horisonten och de solbrända klipporna gömmer grottmålningar från tidernas morgon. En annan särpräglad upplevelse här är klippformationen Bungle Bungles med sina små runda bergstoppar och svarta ränder på en alldeles röd bakgrund. För sportfiskare är The Kimberlys ett paradis! Här fiskar du i floderna, med båt i havet eller mycket effektivt även direkt från stranden.

Du gör din resa till Western Australia komplett med ett besök till Australiens andra stora korallrev - Ningaloo Reef.  Ett mycket fiskrikt rev som är beläget nära fastlandet, och det är ett av fåtal platser i världen där ni kan simma med valhajar (mars – september).

 

Resfakta Australien

Valuta & kreditkort

Den lokala valutan är Australiska dollar. Kreditkort accepteras i stort sett överallt.

Invånarantal

23,9 miljoner

Huvudstad

Canberra

El

I Australien används 230v/50Hz. Här har man eluttag med tre hål, vilket kräver en adapter.

Pass och Visum

Passet måste vara giltigt minst 6 månader efter hemkomst. Visum krävs för Australien. Vi på Tour Pacific hjälper er gärna med 3 månaders turistvisum.

Flygtid

Ca 20-28 timmar från Stockholm beroende på resväg.

Så reser du hit

Med Tour Pacific kan du bl.a. flyga till Australien via Dubai, Doha, Hongkong, Los Angeles, Singapore. Möjligheterna är många och det går utmärkt att få med Australien på en flygbiljett jorden runt.

Språk

I Australien talas engelska.

Tidsskillnad

Svensk sommartid +6 timmar till +9 timmar och svensk vintertid +7 timmar +10 timmar beroende på var i landet man befinner sig. 

Dricks

Att ge dricks är inget som allmänt förväntas eller praktiseras i Australien. Men på första klassens restauranger är det normalt att ge kyparen upp till tio procent vid god service.

Övrigt

Australien tillämpar ett strikt förbud mot införsel i landet av grönsaker, frukter, fröer, nötter och färsk mat m.m. Inför ankomsten fyller du i ett formulär på flyget gällande dessa olika produkter och det följs sedan upp genom en rigorös kontroll i tullen. Det är därför viktigt att du har slängt all färsk mat och inte har något kvar i bagaget vid ankomst. All annan mat måste deklareras. 

I Australien är det inte några problem att dricka vattnet direkt från kranen. 

Klimat Australien

 • Australien har årstider tvärtemot vad vi har. Under vår sommar har man vinter i Australien osv.
 • Norra delarna av landet har tropiskt klimat och därmed 25-32 grader året om. Alltid varmt i både luft och vatten året om.
 • Mellersta delarna har subtropiskt klimat och här kan det blir kyliga kvällar samt under 20 grader i vattnet under vintern
 • Södra delarna har ett tempererat klimat liknande medelhavsklimat och tydliga årstider.
 • En vanlig vinterdag i Sydney kan man sitta i 20 graders solsken på en uteservering. Dock kyliga kvällar.
 • Allra längst i söder kan temperaturen sjunka mot noll på vintern och ligga på över 40 grader under sommaren!

Klimattabell

Perth Jan Feb Mar Apr Maj Jun Jul Aug Sep Okt Nov  Dec
Min. temperatur
18 18 16 14 12 10 9 9 10 11 14 16
Max. temperatur
 30 30 28 25 21 18 17 18 19
21 25 27
Regndagar  3 3 5 8 15 17 19 19 15 12 7 5
Soltimmar/dag 11 10 9 7 6 5 5 7 8 9 10 11

Karta över Perth, Australien

Hotell Perth och västra Australien

Reseförslag Perth och västra Australien

Reseförslag Perth och västra Australien

Tour Pacific rekommenderar

at WillStrohl.Modules.OpenGraph.OpenGraphWriter.OpenGraphStream.Write(Byte[] buffer, Int32 offset, Int32 count)
END OF LOG