Tips från Tour Pacifics vd

Seychellerna erbjuder etiskt och hållbart resande

Ett av de hetaste och mest efterfrågade resmålen i år är Seychellerna. Ett land som satsat hårt i många år på ekoturism och hållbart resande. Tour Pacifics vd Lars Jönsson har precis avslutat en resa till Seychellernas pärlband av öar. Det generösa välkomnandet som landet erbjuder hittar man inte på många ställen i världen. 

"Efter flera års ofrivillig paus från resande så var det en härlig känsla att åter kunna besöka Seychellerna. Landets dramatiska natur med sina mäktiga berg och täta regnskog är det första som möter en när man kliver av planet. Jag flög med utmärkta Qatar Airways med ett kort byte i Doha och hade förmånen att njuta av redan prisbelönta business class. Förutom lie-flat stolar och ett av luftens mest omfattande nöjesutbud i forma av filmer, tv -program
, spel och musik så är deras servering ombord i klass med den bästa restaurangen. Välj fritt från deras a la carte meny och välj själv när maten ska serveras, allt anpassas efter gästens önskemål.

Business class med Qatar Airways


Vi på Tour Pacific åker regelbundet till olika resmål för att uppdatera oss så vi kan rekommendera bra hotell till våra kunder. Jag besökte allt från 3* hotell till 5* Luxury, där Anantara Maia Resort var det allra lyxigaste.  Men många hotell är små och lokalägda och där kommer man närmare den lokala kulturen och träffar ägarna och lokalbor. 

Över 50% av all landyta är skyddad natur, t ex nationalparker. Även stora ytor till havs är skyddade som marin parks och där får man t ex inte fiska eller ha motoriserade vattensporter. Man kan med fördel vandra kortare eller längre sträckor på leder och stigar, antingen på egen hand eller med guide. Många hotell ligger i skyddade vikar med egen strand, dock är alla stränder på Seychellerna allmänna så man kan hyra bil och åka runt och testa nya stränder varje dag om man vill. 

Har du funderat på en resa hit men en ännu inte gjort slag i saken, hör av dig till Anders, Helena eller mig så sätter vi ihop en fantastisk resa."

 

Lars Jönsson - ägare och vd sedan 1993

 
at WillStrohl.Modules.OpenGraph.OpenGraphWriter.OpenGraphStream.Write(Byte[] buffer, Int32 offset, Int32 count)
END OF LOG