Tour Pacific > Inspiration > Kundreferenser > Cooköarna

Kundreferenser Cooköarna

Reseberättelse – Cook Islands februari 2019

Resan till Cook Islands blev verkligen ett minne för livet. Ingen av oss kunde väl föreställa sig hur resan skulle bli, mer än att den innebar långa flygningar och att det var väldigt långt bort.

Men det blev en fantastisk mix med storstäder i Singapore och Auckland blandat med lugnet på Söderhavsöarna.

Vi anländer till Rarotonga den 5/2 fastän vi flög från Auckland den 6/2. Bara det är ju märkligt att passera datumgränsen. Flygningen till Rarotonga på 4 timmar kändes som en liten tripp efter våra andra långa flygningar. Vi blev välkomnade på flygplatsen med Kia Orana – Welcome to Cook Islands, och det kändes helt overkligt att vi nu står på denna flygplats, som vi sett flera gånger på Youtube när vi förberett oss inför vår resa. Bilen som hämtar oss kör till vårt hotell: Little Polynesien. Det är kolsvart ute, så vi ser ingenting. Vi hör dånet från havet när vi kommer fram och förstår att vårt boende ligger på stranden. Det är verkligen kolsvart ute.
Nästa morgon vaknar vi till en massa ovanliga ljud såsom vågornas brus och tuppen som gal. Vi tittar ut och ser för första gången hur vi bor. Vi bor verkligen på stranden och har hela havet framför oss. Himlen är blå och solen skiner, det känns helt fantastiskt.
Vi bor på Rarotonga i sex dagar och varje dag är helt underbar. Vi hyr scooter och åker runt ön, vilket är ett supermysigt sätt att färdas. Vi deltar i en underhållningsshow med inhemsk musik och dans, vi är med om störtregn som kommer blixtsnabbt men som också upphör snabbt. Vi badar i kristallklart vatten som är lika grönt som alla bilder visar. Vi åker scooter till lördagsmarknaden och tar del av marknadslivet. Sista kvällen på Rarotonga äter vi Hans födelsedagsmiddag på stranden som hotellet dukat upp till. Man får nypa sig i armen för att förstå att allt är på riktigt.Den 11/2 lyfter vi från Rarotonga och anländer till Aitutaki. Flyget tar 40 minuter och det är fint flygväder så man ser hela ön Aitutaki när vi går ned för landning. Vi välkomnas även här av hotellets personal och Kia Orana, skillnaden mot Rarotonga är att det är på dagen så vi ser utsikten när vi kör till vårt hotell: Pacific Resort. Ett lika underbart hotell som ligger på stranden med det gröna havet framför. Vi känner att vi kommit till Paradiset. Dagarna är underbara, vi hyr scooter och åker runt ön, badar, snorklar och åker på utflykt till One foot Island. Denna dag blev helt magisk. Vi åkte med båten – Vaka Cruise, vi är de enda från Aitutaki. Övriga resenärer har flugit från Rarotonga för att delta i denna utflykt. Vi gör tre stopp på öar och ett snorklingstopp. Öarna är helt fantastiska och guiden som är på båten är väldigt kunnig. Snorklingen var magisk och vi simmade med stora fiskar och akvariefiskar i olika färger. Sista stoppet var på One foot- Island där vi fick stämplar i våra pass. Vi förstår varför lagunen kallas för en av världens vackraste platser. Det var precis vad det var, vykortsvackert. Vi åt god mat på båten och blev underhållna av sång och musik. Denna dag blev absolut ett minne som vi aldrig kommer att glömma.Den 17/2 lämnar vi Aitutaki och flyger vidare till Rarotonga och sen direkt till Auckland. Vi tillbringar tre nätter i Auckland och är bland annat  med om utflykt till Waiheke, en ö med många vingårdar, där vi var med om flera vinprovningar. Resan avslutas med ett par dagar i Singapore som också blir en härlig upplevelse. Vi tycker att vi känner till både Auckland och Singapore, eftersom vi gjorde stopp på vägen ned också.
Sammanfattningsvis var resan mycket välplanerad, alla flygtider fungerade, hotellen var över all förväntan, bra mix med vilodagar mellan de långa flygdagarna, en underbar resa och vi längtar redan tillbaks.

Kerstin och Hans Ryning

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vi gifte oss på Cook Islands 2018!

Hur börjar man! ja det har jag nu funderat på under en månads tid. Det är så många intryck och känslor samt alla upplevelser man vill dela med sig av. Men häng med så skall jag berätta lite om vår kombinerade bröllop och smekmånad på Cook Islands.

Vi börjar från början. Första kontakten med Tour Pacific var bara klockren, vi kom i kontakt med Annika Sotiriou och allt kändes bara rätt från början. Hon levererade och var så serviceminded mot oss. Hon lyssnade på vad vi önskade och kom med rimliga förslag samt det hon tyckte man bör ta med på resan. Resan gick från Köpenhamn- London- Los Angeles- Rarotonga. Från London till Rarotonga hade vi bokar premium economy, vist detta blir dyrare men det är helt klart värt pengarna när man flyger så långt. Resans totala
flygtid ligger nämligen på 23 timmar. 

När vi landade på Rarotonga kom vi fram tidigt på morgonen. På transfern till hotellet Palm Grove åkte tillsammans med ett annat par från Schweiz, detta par kommer bli våra vänner och vi kommer att umgås mycket under hela resan gång. Palm Grove är ett mysigt och trevligt Hotell på Rarotonga, vi bodde i en Beach front bungalows enda nere vid havet och detta var helt underbart. Man skall dock tänka på om man är känslig
för ljud. När man bor i bungalows nere vid havet så låter det ganska högt ute från vågorna, dessa slår hela tiden mot korallrevet som ligger ca 200 meter från stranden.
Ta med öron proppar så är detta löst. Maten i restaurangen var bra och all personalen var trevliga
mot oss. Visst frukosten är inte mycket att skryta om,
men så är det och vi har andra frukostvanor hemma jämfört här på ön. 

Vad gör man då här på ön Rarotonga. Man tar det lugnt, badar och snorklar och tittar på alla koraller och fiskar vi fick även en kväll när vi satt på restaurangen Viama se två valar som lekte utanför korallrevet helt fantastiskt att få se detta. Vaima är en bra restaurang och kan varmt rekommendera ett eller flera besök.

Ett måste är att hyra en scooter och kör runt och upptäck själv ön, men här gäller vissa krav för att köra. Man kan också spela golf på deras 9-hålsbana som jag gjorde, greenfee + klubbor 300 kr och detta blev en mycket trevlig dag tillsammans med tre ö bor jag spelade tillsammans med. Människorna är fantastiskt trevliga mot en, Islands Time gäller, now stress. Det finns en mycket krävande vandring (hiking) man gör från norra delen på ön till södra delen genom djungeln och upp i bergen, här vill jag varna er som inte har fysiken och mental styrka. Detta är ingen vanlig söndags promenad. Här kommer du att mötas av hala, leriga, steniga samt smala stigar med hjälp av alla rötter från träden. På många ställen på vägen har du mycket branta partier på sidorna om dig. Detta är en farlig vandring men kan rekommenderas till er som är lite äventyrliga.

Det är också kul att stå vid ändan av startbanan, finns bara en. Här är det många som ställer sig och ser på start och landning från små Cessna plan till det största Boeing 777. Det är också trevligt att vara med på tillställningen Highland Paradise där du först får en berättelse om deras historia detta sker i utomhusmiljö med teaterliknande berättelse. Efter detta bjuds det på buffé och show, mycket trevligt. Besök även en gudstjänst där alla kvinnor bär hattar som är prydda med färgglada blomsterkransar. Här får ni uppleva människor som sjunger från sitt hjärta. Och till sist, åka in till Avarua och
besök restaurangen Trader Jacks ett bara måste.  

Att gifta sig på Rarotonga är inga problem viss pappersexercis måste göras och lite möte med vigselförrättaren samt ett
besök hos domstolen gör man, följer bara direktiven som ges från researrangören. Vi gifte oss på stranden lördagen den 29 september precis utanför vår bungalows och detta var något helt magiskt.

Vi valde att ha 4 dagar honeymoon på ön Aitutaki. Detta är
en plats på jorden som är helt magisk med deras stora lagun men blått, turkost och ljusgrönt vatten. Här tar man det lugnt, man simmar och snorklar också här hyr man en scooter. Det tar max 20 minuter att köra runt ön. Man kan besöker deras högsta topp Maungapu som ligger 124 meter övh, här ser ni runt hela ön samt lagunen, kör även ner till deras centrum Arutanga och jag lovar det är inte stort, besök samtidigt hamnen. Vi hade turen att vara där när ett kryssningsfartyg
från Frankrike låg på redden, man fraktade passagerarna i livbåtarna in till hamnen. 

Vi bodde på Etu Moana Beach Villas här finns endast 10 bungalows. Där är bara så fridfullt och romantisk, personalen är helt fantastiska och allt bara andas med ett lugn. Här finns endast frukost och denna frukost är bra, här bjuds det bl.a. på hembakat bröd lite goda ostar, här sitter man runt poolen och äter. Förslag att gå och äta på kvällen är till grannhotellet Tamanu Beach här måste man boka bord och detta hjälper personalen på ditt boende till med. Några restauranger vi kan rekommendera är på bl.a. Josie´s Beach och Boatshed bar & grill. 
Och nu till höjdpunkten på Aitutaki - lagunkryssningen! Denna kan göras på två vis, det ena är i större turistbåt ca 30-40 pers eller som vi blev rekommendera att ta den privata turen där endast du och din partner med en skeppare kör runt er i ca 4 timmar. Här besöker man bl.a. Honymoon Islands, One foot islands glöm inte ta med ditt pass här får du en stämpel som minne. Och till sist blir ni avsläppta på den sydligaste ön Motukitiu med skumpa, mat. Här får man spendera två timmar helt ensamma på denna ö, en helt fantastisk upplevelse som bara man önskar alla fick uppleva.  

Slutligen, vi är så glada att vi valde Tour Pacific, Tack Annika för all hjälp samt att vi valde detta resemål att gifta oss på. Vi har fått minnen för livet och kan bara varmt rekommendera detta till er som funderar på en resa ner till söderhavet. Vi kommer att åka dit igen när vi firar vårt 10 års bröllopsdag.

Peter & Pia Ohlsson


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Söderhavet med Cooköarna augusti 2016

Nu har vi hämtat oss från vår fantastiska resa i Söderhavet. Efter den lite tråkiga inledningen Aitutaki med den stängda stranden, så blev resten av vistelsen desto trevligare. Vi träffade ett danskt par som var ute på en jorden- runt segling - de ha de startat med sin 38 fots katamaran från Danmark för 15 månader sedan och gjorde nu ett stopp på Aitutaki innan de seglade vidare till Tonga. 

Vi avslutade vistelsen på Aitutaki med att gå i kyrkan på söndagen. Trevlig stämning och tydligen speciellt då det var 1:a söndagen i månaden med "gospelsång" och "locals" uppklädda i vita hattar + klänningar resp kostymer. Härligt stämning. Rekommenderas! Eftermiddagen spenderades vid Ootu Beach som är absolut världsklass. (Scooter är ett måste såväl på Aitutaki som på Rarotonga).

Efter Aitutaki kom vi ju tillbaka till Rarotonga och till Muri Beachcomber, där vi fick en av de bungalows som ligger längst ner mot stranden. Fantastiskt läge och väldigt fin bungalow på alla sätt och vis. Men det kostar ju också lite mer än Black Pearl, som inte heller var dåligt. Området vid Muri Beach är också lite mera livligt, med den trevliga "night market" precis bredvid Beachcomber, där vi åt ett par kvällar (tillsammans med ett svenskt par som vi råkade få som grannar). 

Alla connections och transfers fungerade klockrent, och alla boenden helt enligt förväntningarna. Paradise Cove var något nerslitet, men läget var ju mycket bra.Tack igen för hjälpen med bokningarna. Mycket bra upplagt efter våra önskemål och vår budget. Proffsigt jobbat!

Lars-Göran och Marianne Lundblad

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Cooköarna

Kia orana !  

Vi har alltid haft en dröm om att få resa till Söderhavet, och nu har det äntligen blivit av. Allt var bara helt fantastiskt! Från fina stränder, underbart varmt och klart vatten, bra boende till varma och trevliga människor. Flyg och bagage funkade till pricka, vilket är otroligt om man betänker att man ska till andra sidan jorden. 

Vårt boende på Rarotonga var på Palm Grove. Vår bungalow låg helt fantastiskt vid stranden, med en utsikt man inte kunde få nog av. Havet här var kanon för snorkling , simning och det fläktade skönt från verandan. Kanske något slitna bungalows, som behövde en uppfräschning, men det störde inte oss. Vår favorit restaurang på ön var Traders Jack i Avarua, som ligger precis intill havet och har underbar god mat. Vi provade även på en tur med glasbottenbåt från hamnen i Avarua, vilket definitivt inte var värt pengarna. Man såg inte mycket och man blir lätt sjösjuk. 

Sedan bar det av till ön Aitutaki. Vårt boende här var på Paparei , 2st relativt nya fräscha bungalows, som ligger underbart nära stranden. Havet här är dock periodvis något grumligt och grundt. Vi hyrde en motorcykel för att utforska ön och fann då underbara ödsliga stränder. Vår favorit restaurang här var definitivt Tupuna. fantastikt god mat. Fråga efter rätten "Mud Crab", som inte alltid finns på menyn. Allt hänger på vad fiskarna får för fångst under dagen. Man bör helst inte missa denna delikata rätt. Höjdpunkten på Aitutaki är ju absolut lagun kryssningen. Man förstår verkligen att man har röstat fram denna plats som en av det vackraste på jorden. 
Vi är hel nöjda med vår resa och hoppas vi kan få återvända en dag!

Pajje o Berit Bandholtz at WillStrohl.Modules.OpenGraph.OpenGraphWriter.OpenGraphStream.Write(Byte[] buffer, Int32 offset, Int32 count)
END OF LOG