Resa Nya Zeeland - Tour Pacific
 • Aoteroa - det långa vita molnets land

  Nya Zeeland

 • Charmiga städer

  Nya Zeeland

 • Sagolikt spektakulärt

  Nya Zeeland

  

Sagolikt och gripande

Nya Zeeland

Upplev en resa till kontrasternas land - Nya Zeeland!  ”The land of the long white cloud” är landet som bjuder på både äventyr och avkoppling i en fantastisk och omväxlande natur. Här kan du ta del av en mängd upplevelser bland mäktiga bergskedjor, ångande vulkaner, underbara vinområden, djupa fjordar och frodiga regnskogar. En sagolik miljö som nästintill ger dig hela världen i ett och samma land! Lägg där till att landet har ett milt klimat med relativt små säsongsvariationer som gör det till en perfekt året runt destination.

Nya Zeeland är över 1600 km långt och att besluta hur du kommer att resa runt landet kan vara lika viktigt som att välja vart du vill åka. Det går att inom loppet av en timme besöka både öken, regnskog och karg kust. Landets huvudöar - Nord- och Sydön - kunde inte vara mer olika - och just olikheterna gör landet så fantastiskt.

Hos oss på Tour Pacific finns en gedigen kunskap om Nya Zeeland. Med mångårig erfarenhet av egna resor har vi skapat oss en erfarenhet om landet som få kan uppnå. Låt oss få skräddarsy din drömresa till Nya Zeeland. Vi tar fram det lilla extra ur vår gömma av smultronställen till dig.

Välkommen till vårt Nya Zeeland!

Resa med husbil och hyrbil på Nya Zeeland

Att resa med husbil och hyrbil är för många det bästa sättet att uppleva Nya Zeeland. Du reser i din egen takt och kan själv välja de platser du vill besöka vilket ger en känsla av frihet och flexibilitet. Du kan välja om rutten ska vara planerad i detalj hemifrån eller om du vill ta besluten allt eftersom. Vi har förslag på förutbestämda rutter vi gärna lägger upp åt dig.

Det är lätt att köra på egen hand på Nya Zeeland. Vägarna är oftast bra och trafikrytmen lugn och behaglig. Dagens husbilar är smidiga och enkla att köra både på motorvägar och på mindre, krokiga vägar.

Det finns gott om campingplatser på Nya Zeeland som ofta är mycket väl rustade för just husbilar och som dessutom har både swimmingpooler och restauranger. En del motell har separata uppställningsplatser för husbilar.

Vi erbjuder flera olika typer av husbilar och hyrbilar. Det gäller att välja rätt modell beroende på hur många ni är och hur stor plats som önskas. Husbilarna är välutrustade, de flesta med automatisk växellåda, dusch och toalett. Viktigt att tänka på är att få en husbil eller hyrbil som är ordentligt försäkrad. Självrisken på en husbil kan annars uppgå till ca 50 000 kr.

Priserna varierar beroende av vilken typ av husbil och hyrbil man önskar, hyresperiod och vilken tid på året man ska resa. Att resa med husbil är mycket populärt i Nya Zeeland under högsäsong och de blir fort uthyrda. Du bör därför alltid beställa din husbil i god tid före avresa från Sverige.

Det är obligatoriskt med internationellt körkort i Nya Zeeland. Ansök om körkortet via Motormännens hemsida www.motormannen.se. Gå in under “Internationellt körkort” och skriv ut ett formulär. Fyll i alla uppgifter enligt instruktionen och posta ansökan. Inom 5-6 dagar kommer körkortet med posten tillsammans med en faktura. Det går också bra att kontakta Motormännens Riksförbund på 08-690 38 00 eller gå in på närmsta kontor.

Varje kund ansvarar för att parkerings- och fortkörningsböter eller dylikt betalas. I annat fall blir husbilsbolaget kontaktat av myndigheterna och de debiterar en expeditionsavgift (förutom böterna) på upp till NZD 50 för att täcka sina administrationskostnader.

Resfakta Nya Zeeland

Valuta & kreditkort

Den lokala valutan är Nya zeeländska dollar. Kreditkort accepteras i stort sett överallt.

Invånarantal

4,5 miljoner

Huvudstad

Wellington

El

I Nya Zeeland används 230v/50Hz. Eluttagen är med tre hål, vilket kräver en adapter.

Pass och Visum

Om du är svensk medborgare och innehar ett svenskt pass behövs ej visum om du stannar max i tre månader. Ditt pass ska vara giltigt i minst  tre månader efter att du har rest ut från Nya Zeeland.

Flygtid

Ca 26-29 timmar från Stockholm beroende på resväg.

Så reser du hit

Med Tour Pacific kan du bl.a. flyga till Australien via Dubai, Hongkong, Los Angeles, Singapore. Möjligheterna är många och det går utmärkt att få med Nya Zeeland på en flygbiljett jorden runt. Att kombinera Nya Zeeland med Cooköarna, Fiji eller Tahiti går utmärkt.

Språk

På Nya Zeeland talas engelska.

Tidsskillnad

Svensk sommartid +11 timmar och svensk vintertid +12 timmar.

Dricks

Att ge dricks är inget som allmänt förväntas eller praktiseras i Nya Zeeland. På exklusivare restauranger är det normalt att ge kyparen upp till tio procent vid god service.

Övrigt

Nya Zeeland tillämpar ett strikt förbud mot införsel i landet av grönsaker, frukter, fröer, nötter och färsk mat m.m. Inför ankomsten fyller du i ett formulär på flyget gällande dessa olika produkter och det följs sedan upp genom en rigorös kontroll i tullen. Det är därför viktigt att du har slängt all färsk mat och inte har något kvar i bagaget vid ankomst. All annan mat måste deklareras.

På Nya Zeeland  är det inte några problem att dricka vattnet direkt från kranen. 

Klimat Nya Zeeland

 • Nya Zeeland har årstider tvärtemot vad vi har. Under vår sommar har man vinter i Nya Zeeland osv.
 • Norra delarna av Nordön har ett subtropiskt klimat medan övriga Nya Zeeland har ett tempererat klimat.
 • Temperaturerna sjunker som regel när du reser söderut på Nya Zeeland, och generellt sett har kusterna något högre temperaturer.
 • Under somrarna som varar mellan december till februari är det vanligtvis temperaturer på över 20 grader runt hela Nya Zeeland.
 • På höstarna sjunker temperaturerna (mars-maj), speciellt under kvällar och nätter. Se till att ha med en tröja om det skulle bli kallt.
 • Vintern (juni-augusti) är kort i Nya Zeeland.  De norra delarna av Nordön har då temperaturer runt 15 grader medans inlandet av Sydön kan då ha snö.
 • Mellan september och november är det vår i Nya Zeeland. Här kan man under årstid få uppleva alla sorters väder, från kallt och frostigt till soliga varma dagar.
 • Nya Zeeland har över 2000 soltimmar om året och de soligaste platserna som Bay of Plenty, Hawke’s Bay och Nelson har mer än 2350 soltimmar om året.

Auckland Jan Feb Mar Apr Maj Jun Jul Aug Sep Okt Nov  Dec
Medeltemperatur
23 23 22 20 17 16 14 15 16 18 20 22
Vattentemperatur
18 18 17 16 15 14 13 13 13 15 15 18
Regndagar 8 8 11 11 11 15 15 15 12 12 12 12
Soltimmar/dag 7 7 6 5 5 4 4 5 5 6 6 7

Christchurch
Jan Feb Mar Apr Maj Jun Jul Aug Sep Okt Nov  Dec
Medeltemperatur
21 21 19 17 13 11 10 11 14 17 18 21
Vattentemperatur
16 16 15 14 13 10 9 11 11 11 13 16
Regndagar 7 5 6 7 9 6 9 8 6 5 7 5
Soltimmar/dag  7 7 5 5 4 4 4 5 5 7 7 7

Queenstown
Jan Feb Mar Apr Maj Jun Jul Aug Sep Okt Nov  Dec
Medeltemperatur
17 16 14 11 7 5 4 6 9 11 13 15
Regndagar 8 8 8 8 8 7 7 7 9 9 9 8
Soltimmar/dag 7 7 5 4 3 2 2 4 5 6 7 7

Wellington Jan Feb Mar Apr Maj Jun Jul Aug Sep Okt Nov  Dec
Medeltemperatur
20 20 19 17 14 12 11 12 13 15 17 19
Regndagar 7 7 10 10 10 13 13 13 11 11 11 7
Soltimmar/dag 8 7 6 5 4 3 4 4 5 6 7 7

Hotell på Nya Zeeland

Turer på Nya Zeeland

Planera din resa - Nya Zeeland

  Auckland är staden där de flesta startar sin resa i Nya Zeeland. Ska du köra runt landet i hyrbil eller husbil under högsäsong (december – mars) kan det vara klokt att istället börjar din resa i Christchurch eller Queenstown. Detta för att antalet hyrbilar/husbilar många gånger är fler här, eftersom många andra resenärer har lämnat sin hyrbil/husbil just här. Någon måste då köra upp fordonet igen till Auckland. Detta kan ibland innebära att Tour Pacific har fördelaktiga priser på hyrbilar/husbilar från söder till norr i Nya Zeeland.    

  Mellan Nordön och Sydön finns ingen fast förbindelse. Det finns en färjeförbindelse som tar passagerare, vägfordon och tåg. Färjan tar ca 3 timmar. Det är viktigt att vi förbokar färjan åt dig om du tänker resa under högsäsong. Färjan blir fullbokad varje år under december-februari långt innan avgång.

Tänk på att Nya Zeeland är mycket populärt resmål under högsäsong men mindre populärt resmål underlågsäsong, vilket gör att det finns en begränsad mängd med ex. hotellrum, hyrbilar, husbilar etc. Nya Zeeland är verkligen ett resmål som behöver planering och bokning på förhand om du tänker resa under högsäsong.

Nya Zeeland är till ytan i storlek med Storbritannien och Irland tillsammans, vilket gör att du kan uppleva landet ca. tre veckor. Men du kan lika gärna stanna här tre månader. Det är ditt äventyr och vi skräddarsyr resan så den passar just dig!  
Missa inte dessa höjdare på resan: läs mer här!

Färdsätt

I Nya Zeeland kan man ta sig runt med:

 • buss (även guidad)
 • hyrbil
 • husbil
 • inrikesflyg
 • tåg

  Att ta sig runt med buss och guide är ett behagligt sätt att resa, då du får gott om tid koppla av och insupa intrycken utanför bussens fönster. Med egen bil eller husbil har du friheten och själv möjligheten att bestämma tempot på resan.

Val av boende

Det finns en väldigt bra bredd av boendeformer som turist i Nya Zeeland. Allt från hotell, lägenheter eller egen villa. Men också Bed & Breakfast, Farmstay, motell och vandrahem. Eller varför inte med din husbil på kampingplatser där du kommer den underbara naturen riktigt nära.       

Kontakta oss

Kontakta oss på tel 042-17 95 00 eller klicka på "Kontakta oss"-knappen.

Reseförslag

Utifrån era önskemål och våra säljares rekommendationer mejlar vi ett reseförslag.

Resan bekräftas

Vi bokar in flyg och övriga arrangemang och en handpenning på 4 000 kr betalas.

Ev. avbeställningsskydd måste bokas i samband med detta.

Innan avresa

Vi skickar slutfaktura ca 30 dagar innan avresa och därefter färdhandlingarna.

Reseförslag Nya Zeeland

Upptäck alla områden och regioner på Nya Zeeland

Det är kanske svårt att veta vilket område man ska besöka första gången man besöker landet, med skiftande natur, geografi och klimat.
Nya Zeeland är förutom Nord- och Sydön indelad i 16 administrativa regioner. Vi har valt att benämna de större städerna eller turistattraktionernas områden istället för att lättare navigera bland dessa områden. Läs mer om dessa under respektive rubrik.

Tour Pacific rekommenderar

at WillStrohl.Modules.OpenGraph.OpenGraphWriter.OpenGraphStream.Write(Byte[] buffer, Int32 offset, Int32 count)
END OF LOG