Upplev mer med husbil - Tour Pacific

Husbil

Att resa med husbil är för många det bästa sättet att uppleva Australien och Nya Zeeland på. Du reser i din egen takt och kan själv välja de platser som du vill besöka vilket ger en känsla av frihet och flexibilitet. Du kan välja om turen ska vara planerad i detalj hemifrån eller ta besluten allt eftersom under resans gång. Vi har förslag på förutbestämda rutter vi gärna lägger upp åt dig.

Det är lätt att köra på egen hand i båda länderna. Vägarna är oftast bra och trafikrytmen lugn och behaglig. Dagens husbilar är smidiga och enkla att köra både på motorvägar och på mindre, krokiga vägar.

Det finns gott om campingplatser i Australien och Nya Zeeland, som ofta är mycket väl rustade för just husbilar och som dessutom har både swimmingpooler och restauranger. En del motell har separata uppställningsplatser för husbilar. Med en husbil kan du själv uppleva mera, spara tid och pengar genom att du inte behöver utnyttja det på hotell och restauranger.

Välj rätt storlek på din husbil i Australien och Nya Zeeland

Vi erbjuder flera olika typer av husbilar och hyrbilar. Det gäller att välja rätt modell beroende på hur många ni är och hur stor plats som önskas. Husbilarna är välutrustade, och de flesta med automatisk växellåda, dusch och toalett. Viktigt att tänka på är att få en husbil eller hyrbil som är ordentligt försäkrad. Självrisken på en husbil kan annars uppgå till ca 50 000kr. 

Priserna varierar beroende av vilken typ av husbil man önskar, hyresperiod och vilken tid på året man ska resa. Att resa med husbil är mycket populärt i både Australien och Nya Zeeland och de blir fort uthyrda. Du bör därför alltid beställa din husbil i god tid före avresa från Sverige.

I både Australien och Nya Zeeland är det ett krav på internationellt körkort. I Sverige är det Motormännens Riksförbund som utfärdar internationella körkort.

Ansök om körkortet via Motormännens hemsida www.motormannen.se. Gå in under “Internationellt körkort” och skriv ut ett formulär. Fyll i alla uppgifter enligt instruktionen och posta ansökan. Inom 5-6 dagar kommer körkortet med posten tillsammans med en faktura.

Det går också bra att kontakta Motormännens Riksförbund på 08-690 38 00 eller gå in på närmsta kontor.

Varje kund ansvarar för att parkerings- eller fortkörningsböter eller dylikt betalas. I annat fall blir husbilsbolaget kontaktat av myndigheterna och de debiterar en expeditionsavgift (förutom böterna) på upp till AUD50 för att täcka sina administrationskostnader.

at WillStrohl.Modules.OpenGraph.OpenGraphWriter.OpenGraphStream.Write(Byte[] buffer, Int32 offset, Int32 count)
END OF LOG