Kryssa i Söderhavet med Paul Gauguin Cruises - Reseblogg
Paul Gauguin och jag

Paul Gauguin och jag

Vår marknadschef Suzanne har nyligen kryssat med Paul Gauguin Cruises i Franska Polynesien. Hon kom hem lyrisk och menar att det är ett perfekt sett att uppleva öarna i Söderhavet!

Min fina hytt med stor balkong i aktern - perfekt frukostvy!

Härlig hytt med stor balkong i akterna - perfekt frukostvy!
 

Kryssning med Paul Gauiguin i 9 dagar

"Bara en timme efter landning i Papeete, strax innan midnatt var jag installerad i min bekväma balkonghytt ombord. Tillsammans med 330 andra passagerare (80 % nordamerikaner och 55+) skulle jag under en dryg vecka kryssa bland Sällskapsöarna och Tuamotus övärld i Franska Polynesien samt Cooköarna. 
DSC00285
Fartygets behändiga storlek inbjöd till att man snabbt gjorde sig hemmastadd. Vid alla barer och restauranger kunde man välja att även sitta utomhus på däck (förutom fine dining i L ´Etoile) – skönt i det ljuvliga klimatet och inte bara hänvisad till kylig aircon! Servicen höll en hög nivå av flink personal; med en fördelning av 1 per 1,5 gäst hade man alltid en snabb hand utsträckt var man än befann sig. Att bli avkyld med vattenspray i sin solstol måste vara höjden av bortskämdhet i service!

Ombord på fartyget

Som sig bör fanns ett bra utbud av underhållning, livemusik och olika aktiviteter ombord. Vissa ledda av Les Gauguines; de tahitiska värdarna ombord, som polynesisk danslektion (svårt!), knyta pareos/saronger (kul!), göra armband av snäckor osv.  För den vetgirige fanns flera intressanta föredrag av antropologer, lokala guider och Nobelpristagare om hamnstoppen. Atmosfären ombord var skönt avslappnad liksom klädkoden; inga formal nights som ofta på lyxrederierna. Mat och dryck – allt ingår i priset – höll överlag en hög klass; präglades av fransk finess med inslag av det lokala kökets specialiteter. (Crème bruléen med Tahitivanilj var självart delicieuse!).

Pooldäck med anslutande bar och restaurang

Fartygets pooldäck med solstolar, bar och där restaurangen Le Grill är belägen

Med jetlag kvar i kroppen blev det tidiga morgnar och besök i det lilla men väl utrustade gymmet innan frukost. Det lilla spaet kan jag också ge ett gott betyg och boutiquen hade (tyvärr!) också ett ovanligt snyggt utbud.

Att kryssa i det underskönt vackra Söderhavet måste vara den optimala inramningen; att varje dag ha en ny paradisö i kulissen med dramatiska gröna toppar och osannolika turkosblågröna laguner! Jag fick nypa mig i armen varje gång man låg i det kristallklara vattnet av perfekt temperatur omgärdad av vita sandstränder och vajande palmer. En närapå surrealistisk känsla!

Hopp iland

Rederiet erbjöd välordnade utflykter iland, på eller under vatten; fantastisk snorkling, härliga katamaranturer och vattensporter är vad man helst ägnar sig åt på dessa breddgrader. Jag hyrde själv cykel på Bora Bora och tog lokalbussen runt hela Rarotonga vilket var ett härligt sätt att möta lokalbefolkningen på! Rederiets egen motu; privatstranden Mahana strax utanför Taha´a erbjöd snorkling, bbq-lunch, flytande bar och ukulelesång av Les Gauguines. Så pass hade man lärt känna många av de trevliga medpassagerarna att stämningen var skönt familjär och avslappnad.

Fartygets personal underhåller på den egna privatön Motu Mahana
På rederiets privata ö Motu Mahana underhöll fartygets polynesiska team

Vad med Paul Gauguin då, konstnären? Jo, några av hans konstverk från hans tid på Tahiti fanns representerade ombord i ett litet galleri och dess motiv kopierade på diverse souvenirer.


Detta är nog den bästa och vackraste av mina tiotal kryssningar jag gjort och kan varmt rekommendera att uppleva Söderhavet med Paul Gauguin Cruises!"


Läs mer om Paul Gauguin Cruises här 

Dela

Du kanske också gillar

Posta en kommentar

at WillStrohl.Modules.OpenGraph.OpenGraphWriter.OpenGraphStream.Write(Byte[] buffer, Int32 offset, Int32 count)
END OF LOG