Låt familjeresan bli en succé med lite planering - Reseblogg
Pappa glad, mamma lugn och barnen nöjda på resan!

Pappa glad, mamma lugn och barnen nöjda på resan!

Om familjesemestern ska bli den riktigt härliga och avkopplande upplevelsen man längtar efter kan lite extra planering behövas. Vi på Tour Pacific tipsar självklart vilka av våra resmål och hotell som bäst passar för familjer. När man sen väl är på väg dyker kanske en mängd frågor upp; som går det att ha med barnvagnen på flyget och vad händer på hotellets Kids Club? Läs våra tips!

Lekplats på hotell Kandima
Kandima  på Maldiverna har också en inbjudande lekplats

Våra egna tips
Emma på Tour Pacific reser ofta med sina något större barn till våra resmål. Ett resmål där det inte finns farliga djur varken till land eller närmast strandkanten är atollöar som t ex Maldiverna. Där skyddas stränderna av omgärdade rev som håller borta de värsta rovfiskarna liksom kraftiga vågor och strömmar.

- Vad gäller maten brukar våra barn äta av buffén utan större problem och ibland erbjuder hotellen barnmenyer, som också brukar ingå i hotellens helpension eller all-inclusive koncept. Mina barn brukar inte hänga i hotellens barnklubbar utan är rätt självständiga. Den enklaste aktiviteten brukar vara det roligaste - höjdpunkten för min 8-årige son på senaste resan var att gå ut med ficklampan om kvällen och spana på eremitkräftorna på stranden!  Hela dagarna spenderades dock med snorkel och cyklop vid husrevet bland Nemo och Doris.

Men på många hotell som t ex Furaveri Island Resort & Spa på Maldiverna erbjuder man en Kids Club mellan kl 09-18 alla dagar i veckan med schemalagda aktiviteter. De har ett programupplägg för 4 -7 åringar och ett annat för barn mellan 8 -11 år. De flesta aktiviteter utgår från det faktum att man befinner sig i en tropisk miljö där det mesta sker utomhus.

Aktivitetsschema Furaveri KidsClub

Fullt program på semestern för kidsen på Furaveri


Här blir barnen ledda i roliga aktiviteter och lekar av utbildad personal från hotellet, dedikerade för just detta. Det kan t ex vara bowla med kokosnötter, skattjakt, krabbrace, sandslottävling, göra halsband av snäckor men också filmstunder, sång och musik.

Här finns också mängder av leksaker, spel och utomhus sandlåda med rutschkanor, gungor osv. Även två- och treåringar är välkomna till klubben tillsammans med en förälder. Hotellet erbjuder också en tjänst för barnvakt till en kostnad av 35 USD per barn och timme.

Leksaker

Att det talas andra språk brukar inte orsaka något större hinder; barn är av naturen öppna och lekarna är utformade att de kan delta utan större problem. Många är de föräldrar som talat om för barnens nyvunna vänner från all världens hörn och nya utländska ord de lärt sig på köpet!  För att inte tala om härliga stunder utan digital uppkoppling och stillasittande, som just svenska barn ligger i topp annars.

Barn som bygger sandslott

På Le Victoria på Mauritius bygger man också sandslott tillsammans

Småbarnspappan Nicolas på Tour Pacific reser ofta med familjen till Australien och Sydostasien ger här sina personliga tips på inför själva resan:

•    Ankomsttiden till resmålet är en fördel om man anländer sen eftermiddag eller kväll, ju längre flygresa och till en tidszon med större tidsskillnad, desto viktigare är detta. Att hålla barnen vakna en hel dag vid ankomst innan kvällning kan bli för påfrestande för både vuxna och barn att anpassa sig till en ny tidszon.

•    Ta med Resorb vätskeersättning, då barnen lätt blir uttorkade ombord på flyget och varma klimat. En extra tom vattenflaska att ha med i kabinen kan också vara bra att fylla på vatten med, så att hela familjen håller vätskebalansen.

•    Många flygbolag och flygplatser erbjuder barnvagnar att använda ända fram till gaten som t ex Dubai och Doha. Ett tips att införskaffa en hopfällbar resetrolley att ha med på resan. Många flygplatser har också fina lekplatser för barnen som t e x Dohas.

•    Dubbelkolla att barnen får sin måltid innan de serverar de vuxna väl ombord, det ger en lugnare upplevelse för alla.  En god idé är att ta med egna snacks till barnen (då flygbolagens kan vara onödigt sockrade osv).

Så med lite förberedelser kan resan bli den lyckade semesterupplevelsen hela familjen längtar efter! Kolla in några av våra familjevänliga reseförslag till Bali här och Maldiverna här.

 

Dela

Du kanske också gillar

at WillStrohl.Modules.OpenGraph.OpenGraphWriter.OpenGraphStream.Write(Byte[] buffer, Int32 offset, Int32 count)
END OF LOG