Flyg luftballong i Australiens öken - Reseblogg
High high up in the sky! The Australian Outback from above

High high up in the sky! The Australian Outback from above

Att boka några dagar i the Red Centre, Ayers Rock och Alice Springs, är ett måste. Att få uppleva detta röda spektakulära ökenlandskap är en häftig upplevelse i sig och att dessutom lägga till en luftballongsfärd ger ytterligare en dimension till ditt Australienäventyr och ett underbart minne för livet. Christin, som producerar våra rundresor fick nyligen möjligheten att testa på detta på sin resa:

”Tidig morgon, klockan är knappt 06 och det är absolut kolsvart ute. Det är dags att bege sig ut i bushen och till luftballongen. Delar av färden sker på skumpiga vägar med endast minibussens lyktor som lyser upp det rödbruna gruset. Väl framme ser vi dessa två gigantiska ballonger ligga platta och ”livlösa” på marken.Samtidigt som det sakta börjar ljusna vid horisonten fylls de upp med varm luft från en gasbrännare och spänningen stiger.

Uppblåsning-2


Det börjar bli dags att hoppa i korgarna, två på varje sida om själva ”brännaren”. Det finns plats för 12 personer i varje korg. Och idag är det 2 luftballonger som ska upp i luften. Det hettar till ordentligt i ansiktet varje gång piloten drar på brännaren för att fylla på med mer varm luft i ballongen. Nu händer det, luftballongen börjar röra på sig och vi lyfter från marken. Sakta, sakta stiger vi mot skyn. Förutom brännaren, som för lite oväsen när den används, är det alldeles tyst och rofyllt. Ja mitt i all denna exaltering blir det nästan lite andäktigt när vi sakta flyter fram i tystnaden ovanför det öde ökenlandskapet av MacDonnell Ranges medan det ljusnar och solen sakta färgar himlen gyllengul.

Jag-i-luften

Under oss ligger det karga ökenlandskapet och det känns som något som aldrig tar slut, överallt bara röd öken tillsammans med lite torra buskar, så oändligt. Vi spanar efter tecken på liv, kanske har vi tur och får se en känguru hoppa fram över den röda sanden men det kanske är lite för tidigt… även för dem!

Gänget-i-korgen


Efter knappt en halvtimme tappar vi höjd och det är så dags att påbörja landningen. Vi får besked att sätta oss ner och hålla i öglorna som finns på korgarnas insidor, ett litet bump och vi står åter på fast mark. Vi hoppar ur korgarna och luftballongen töms på luft och säckar ihop. Besättningen bjuder in till en gemensam insats med att hjälpas åt att packa ihop luftballongen, så oömma kläder att rekommendera men vilken härlig teamanda!
Under tiden har belöningen dukats upp och vi skålar euforiskt med ett glas bubbel, inte helt fel fastän klockan bara är runt 8 på morgonen. Att komma upp tidigt kan ha sina fördelar…. en sån magisk morgon!”

Bubbel-i-öknen

Härligt att fira en magisk morgon med bubbel efter landning.

Dela

Du kanske också gillar

Posta en kommentar

at WillStrohl.Modules.OpenGraph.OpenGraphWriter.OpenGraphStream.Write(Byte[] buffer, Int32 offset, Int32 count)
END OF LOG