Emirates Business Class resa Sydney till Dubai - Reseblogg
Rapport från Emirates Business Class Sydney till Dubai

Rapport från Emirates Business Class Sydney till Dubai

Nicolas fick förmånen att flyga Emirates Business Class i A380 på sin resa från Sydney till Dubai:

Efter en vecka i paradiset Fiji var jag nu på väg hemåt via Sydney och Dubai med Emirates. Att ha några extra timmar för transit på en flygplats kan oftast kännas drygt och tröttsamt. Men inte den här gången!

Att vänta på sitt flyg i Emirates Business Class Lounge på Kingsford Smith Airport (Sydneys internationella flygplats) är en fröjd. Här fick jag en stund att både koppla av och koppla upp mig.
Men framför allt så kunde jag här njuta av gourmetmat uppdukad i form av en lyxig buffé. Med loungens spännande panoramautsikt mot landningsbanan och med ett magasin i min hand från det stora tidningsutbudet rusade tiden fram.

"Dags för boarding till flight EK413" ropades det ut i högtalarna. Med hissen från loungen öppnades hissdörren sig och jag klev ut precis vid min gate. Fantastiskt smidigt!  

Jag kliver ombord Emirates Airbus 380 och får ett hjärtligt välkomnande från flera håll av Emirates besättning. Framme vid min plats 23K åker min glädje upp på ytterligare en nivå. Komfort deluxe!

A380BCCabin

Jag sätter mig till rätta och tittar omkring i den härliga luftiga miljön. Skor, telefon och bok åker smidigt ner i de stora facken till höger. På den andra sidan har jag en liten trevlig minibar. En perfekt start på resan hemåt!

DSC00197

 

Med några enkla knapptryck på fjärrkontrollen har jag både börjat navigera mig på min stora bildskärm och ställt in min stol (och bekväma säng!) i behagligt halvliggande läge. Före takeoff får jag njuta av både Champagne och varm handduk.

 

EK A390 business cla...

Uppe i luften blir jag fortsatt ompysslad av den imponerande besättningen ombord och min flygvärdinna tar beställningen till middagen (av de  två alternativ som erbjuds). Jag ser mig sen omkring i kabinen och tar mig till den runda och snygga bar som är placerad i bakre delen av flygplanet. Slår mig ner i en av de två sofforna bredvid baren och kopplar av med en tidning innan middagen blir serverad. Tiden verkligen flyger fram här upp i luften!

A380 Onboard lounge ...

När det börjar blir dags för middag serverar min flygvärdinna min utvalda förrätt som serveras på porslin, med glas och bestick av hög kvalitet och på linneduk. Min utsökta trerätters middag var en ren njutning: Fräsch anksallad till förrätt följt av en mör och fin oxfilé till huvudrätt. Med en härlig ostbricka som avslutning började nu min trötthet ta över. Trots hög spänning i filmen som visades på min bildskärm kunde jag inte längre motstå mina ögons vilja att stänga sig för natten.

Ostbricka i Business...

Jag trycker på några knappar och på några få sekunder har jag en helt rak säng. Min flygvärdinna kommer återigen fram och bäddar med madrass åt mig. Minuten senare sover jag underbar skönt på över 10 000 meters höjd.

Jag vaknar härligt utvilad lagom till frukost och inser att jag sovit nästan nio timmar. Både förtvivlad över att tiden gått alldeles för fort och att jag missat att njuta fullt ut av min Business Class med Emirates är jag ändå helt utvilad när vi börjar gå ner för landning mot Dubais Internationella flygplats. Den här upplevelsen gav verkligen mersmak!

 

Dela

Du kanske också gillar

at WillStrohl.Modules.OpenGraph.OpenGraphWriter.OpenGraphStream.Write(Byte[] buffer, Int32 offset, Int32 count)
END OF LOG