Lyxtältsafari i nationalpark i södra Australien - Reseblogg
Lyxtältsafari i South Australia’s outback

Lyxtältsafari i South Australia’s outback

För den som vill uppleva en äkta vildmark med spektakulär natur och unika djurarter finns det många möjligheter i någon av Australiens alla nationalparker. Vi har ett hett tips till en guidad tredagarstur med Gawler Ranges Wilderness Safaris om man vill besöka de södra delarna av landet (South Australia).


Gawler Ranges

I ett sagolikt vackert rött ökenlandskap ca 6 timmars bilfärd nordväst från Adelaide ligger Gawler Ranges. Mitt i denna ”Outback” hittar man saltsjön Lake Gairdner som för tankarna till Antarktis med sitt vita gnistrande salt. Här kan man se cigarrformande vulkaniska klippor som formades för 1500 miljoner år sedan och mängder av vilda djur; med lite tur den största inhemska örnen (Wedge Tailed Eagle).

 

Under eftermiddagen besöker man en fårfarm samt Boundary Gorge. Här vandrar man genom skogsdungar och kanske få skåda några av de 146 fågelarter som finns här. Chansen är även stor att på nära håll få se emu och olika varianter av känguru. Här trivs även djur som wombats, ödlor och papegojor.

GAwlerRAngesKangaroo...

Längs den klippiga kusten vid Baird Bay färdas med båt och där delfiner kan ses leka. På den andra sidan bukten besöker man de sällsynta sjölejonen och där det också ges chansen att bada med dem. De är otroligt smidiga djur som älskar att leka med besökare öga mot öga - en oförglömlig upplevelse för den som vågar!

GRSSEalions800

Under denna tur har man två övernattningar i ett safaricamp med bekväma lyx tält där även samtliga måltider ingår. En garanterat minnesvärd upplevelse lovar vi!
Läs mer här om denna tur.

GRSafari-Kangaluna-t...

 

 

Dela

Du kanske också gillar

at WillStrohl.Modules.OpenGraph.OpenGraphWriter.OpenGraphStream.Write(Byte[] buffer, Int32 offset, Int32 count)
END OF LOG