Vi har testat Qatar Airways Business Class - bäst i världen! - Reseblogg
 Vi har testat Qatar Airways Business Class - bäst i världen!

Vi har testat Qatar Airways Business Class - bäst i världen!

Qatar Airways Business Class har nyligen blivit utnämnt till världens bästa enligt brittiska flygrankningssajten Skytrax årliga topplista.  Flygbolaget placerade sig före Singapore Airlines, som däremot knep förstaplatsen före Qatar som världens bästa flygbolag.

Qatar-Airways flygmaskin

Som ett relativt ungt flygbolag har Qatar Airways vuxit till fler än 140 destinationer över hela världen och erbjuder en utmärkt service som bidragit till prisbelönta flygbolaget att bli ett av de bästa i världen. Vår personal har testat att flyga deras Business Class och är måna om att hålla med!

Som alltid påverkar flygmaskinstyp och konfiguration upplevelsen ombord, men med Qatars relativa unga flygplansflotta håller standarden en hög och jämn nivå av komfort och design. Vi flög deras A350-900 en av sträckorna i Business Class:

Qatar Airways Business Class kabin

”Det är en sval och sofistikerad atmosfär som omedelbart omfamnar en, när jag boardar den luftiga business class kabinen.  Snyggt designad och inredd i flygbolagets sobert vinröda färg på textilier och fondväggar noterar jag. Slår mig ner i den rymliga och bekväma flygplansfåtöljen, snett vinklad mot fönstret med gott om personligt space runt om. På sidobordet väntar en elegant necessär från Giorgio Armani, innehållande parfym, en stor tub bodylotion plus det vanliga kittet med ögonbindel, öronproppar, sockor och tandborste, fast i betydligt elegantare utförande än i ekonomiklass.

Drink i Busines Class
Vips, har jag ett glas fräsch lemon & mint mocktail, svala fuktiga frottéhanddukar och dagens meny serverade av den vänliga kabinpersonalen denna tidiga morgon. Jag lutar mig nöjt tillbaka när planet lyfter från Dohas Hamid flygplats.

Självklart är flygplansfåtöljerna ergonomiskt utformade och utrustade med modernaste teknologin; med ett knapptryck omvandlas de till bekväma liggfåtöljer eller horisontella sängar på två meter. (Vid nattflygning kan man byta om till en skön pyjamas om man så önskar.) Om jag vill mörklägga så behöver jag inte dra för fönsterrutan, utan trycker bara på en knapp på min fjärrkontroll så mörkläggs rutan elektroniskt.

Bildskärm i flygkabin


Det finns smarta lösningar med fack runt mitt säte att stoppa undan handväska och andra personliga tillhörigheter. Det finns eluttag, USB-uttag och iPort vid sätet och med planets wifi om man vill vara effektiv eller bara uppkopplad.  Jag passar som vanligt på att plöja igenom det senaste filmutbudet när jag flyger. Flygbolagets lättmanövrerade underhållningssystem Oryx bjuder på 1000-tals valmöjligheter av film, musik, TV, spel osv. från stora snygga 17 tums plattskärmar ända från det man satt sig tills man kliver av planet; alltid ett plus! Hörlurarna är stora och bekväma med fantastiskt ljud och utestänger kabinljudet väl.

När jag gjort mitt menyval och det är dags för lunch, på en tidpunkt som jag själv valt, dukas det upp på det rymliga fällbordet framför mig som förses med linneduk och riktiga bestick. Det inledande glaset rosa champagnen från Lanson ackompanjeras med nötter följt av en amuse-bouche. 


Serverar champagne

Mezetallrik


Därefter föll valet på ett urval kalla mezes med mini-pitabröd - vi flyger trots allt från Mellanöstern - följt av en perfekt anrättad Paneer Tikka med gult pilaffris, allt serverat på snyggt svart porslin. Till det en ljuvlig bourgogne från Pouilly-Fuissé med smöriga och fruktiga toner. Jag avrundade måltiden med en läcker ljummen chokladfondante med mangosås. Deliciöst! Qatar Airways är prisbelönt av Business Traveller Cellars i The Sky Awards, det mest prestigefyllda ett flygbolag kan få, för sitt utmärkta urval av viner och champagnesorter.

Dessert
Med tystgående motorer, skön temperatur på luftkonditionering och med en mjuk ljussättning skapas en mycket behaglig känsla under flygningen. Med proffsig service därtill är det ett en lyxig dröm att få flyga så här. Jag förstår mer än väl att Qatar Airways blivit utnämnt att ha världens bästa Business Class i luften - Mabruk som man säger på arabiska, gratulerar!

Dela

Du kanske också gillar

at WillStrohl.Modules.OpenGraph.OpenGraphWriter.OpenGraphStream.Write(Byte[] buffer, Int32 offset, Int32 count)
END OF LOG